Karjeras nedēļa J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolā

    Šogad Karjeras nedēļā 2023 visā Latvijā notika no 16.10. – 20.10.23. Karjeras nedēļas tematiskais nosaukums bija “Tavs prasmju portfelis”, tāpēc arī daudzi pasākumi, interaktīvās nodarbības un konkursi/izstādes tika veltīti un caurvijās ap šo nosaukumu, kuram nav mazākas nozīmes arī Eiroopas līmenī, jo 2023 ir Eiropas prasmju gads par godu tam arī tapa mūsu šī gada Karjeras nedēļas nosaukums. Šogad tika apvienota gan VIAA piedāvāto materiālu un tiešsaistes nodarbību bagātīgs klāsts, gan arī mūsu pašu pilsētas Izglītības pārvaldes, karjeras nodaļas programma priecēja ar savu programmu un pasākumu intensitāti/daudzveidību. Dažos pieņēma dalību arī mūsu skolas skolēni.

    Kā pirmo gribētu minēt tiešsaistes nodarbību Facebook kontā “Konkurentspējīgas prasmes ikvienam,” taja pieņēma dalību gazdrīz 500 pedagogi no visas Latvijas un tas ir rekords. Pirmo reizi varu vērot tik lielu dalībnieku skaitu. Paldies Mg.sc.edu Agnesei Metuzālei karjeras konsultantei un Karjeras atbalsta balvas 2023 laureātei par saistošu un informatīvi kvalitatīvu prezentāciju, jauniem ierosinājumiem, korektiem ieteikumiem un interaktivitāti. Karjeras nedēļas ietvaros sociālo zinību skolotāja Kristīne Loginova ar 8.a klases skolēniem viesojās metālapstrādes rūpnīcā “East Metal”prezentāciju un pasākumu ekskursijas laikā vadīja Mārtiņš Lavrenovs un darba aizsardzības specialiste Jūlija Sokolova. Tā bija lieliska iespēja iepazīties ar ražošanas cikliem, sākot no projekta, detaļu sagatavošanas,metināšanas līdz pat virsmas apstradei un montāžai.

   Runājot par klātienes pasākumiem 1. un 2.klases skolēnu komandas piedalijās prasmju pilnveidošanas pasākumā “Izvēlies, ko vēlies!”(zemāk galerijā varēsiet apskatīt fantastiskas fotogrāfijas).

   18.10.23., plkst.14:30 pamatskolas skolēni: Milena Kurtiša 9.a klase, Anastasija Borisjonoka 9.a klase, Alina Dukčinska 9.a klase, Milena Orlovska 9.a klase, Antonijs Kauki 8.a klase un Ksenija Grigorjeva 9.a klase piedalijās pasākumā “Prasmju kolekcija”, kuru organizēja mūsu pilsētā strauji attīstošais Tūrisma un tehnologiju tehnikums. Mēs iepazinām tādas profesijas kā KONDITORS,PAVĀRS, VIESMĪLIS UN BĀRMENIS. Pagaršojām gardas pašgatavotās smalkās kūciņas un bijām paši konditoru, pavāru un bārmeņu lomās. Redzējām cik brīnišķīgi teik apmācīta galda klāšanas māksla un vēl reiz atkārtojām galda piederumu un trauku etiketi.Nobeigumā mums piedāvāja pagatavot gardu kapučino.Sirsnīgs paldies organizatoriem un karjeras konsultantam šergejam par pieņemšanu, viesmīlību un patiesi interesantu kopabūšanu. Lai Jums turpmākā veiksme, izaugsme un attīstība!

   19.10.23.,plkst 15:00 J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas skolēni: Alina Dukčinska 9.a klase, Antonijs Kauki 8.a klase un Ksenija Grigorjeva 9.a klase, apmeklēja Daugavpils Valsts poļu ģimnāziju ar iespēju piedalīties spēlē ”Pilsētas karjeras spēle.” Spēles laikā, skolēniem pildot noteiktus uzdvumus dažādās karjeras stacijās, būs iespēja izzināt dažādas profesijās nepieciešamās prasmes, kā arī pilnveidot savas komandas darba, analītiskās domāšanas un informācijas apstrādes prasmes. Paldies par pozitīvām emocijām,mājīgumu, interesanto spēli un silto kopābūšanu direktora vietniekam audzināšanas jomā un pedagogam karjeras konsultantam Anžejam Začiņajevam. Noteiksim iesim pie Jums ciemos arī nākamajā gadā!

    Visas nedēļas laikā gan vizuālās mākslas stundās, gan arī audzināšanas stundās skolēni no 1. – 9.klasei pieņēma dalību skolas organizētajā vizuālās mākslas konkursā/izstādē “Tavs prasmju portfelis.” Šī konkursa galvenais mērķis bija attīstīt skolēnos radošo izpausmi, kreativitāti un likt aizdomāties par savām prasmēm un talantiem. Aizpildot savus portfeļus ar dažādām spējām un talantiem skolēni izveidoja skolas vidi dzīvīgāku, radošāku un spilgtāku. Katra klase, kas aktīvi pieņēma dalību konkursā saņēma pateicību par dalību skolas vizuālās mākslas konkursā/izstādē. Kā arī skolēni ar izcilākiem darbiem saņēma 1,2,3.vietas diplomus.Paldies par aktīvu dalību – 1.a klase, 2.a klase, 3.a klase, 5.a klase u.c. klašu daži skolēni.

Diploms par 1.vietu tika piešķirts 6.a klases skolēnam Džosefam Kauki,

Diploms par 2.vietu tika piešķirts 4.a klases skolēnam Aleksandram Šņikerim,

Diploms par 3.vietu tika piešķirts 5.a klases skolniecei Karolinai Kirilovai.

   Laureātu klases audzinātājas arī saņēma pateicības rakstus par kvalitatīvu un kreatīvu dalību “Karjeras nedēļa 2023” un efektīvu skolēnu iesaisti. Šajā sarakstā gribētu minēt 5.a klases audzinātāju Ilgu Rižakovu, 2.a klases audzinātāju Violetu Truškinu un 1.a klases audzinātāju Viktoriju Jeršovu un 3.a klases audzinātāju Anželiku Treikleri.

  Paldies visiem, kas sadarbojās un atbalstīja! Karjeras izglītība ir un paliks svarīga.

Bildes var apskatīt GALERIJĀ;

Informāciju sagatavoja;

J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas

Pedagogs karjeras konsultants

Natālija Mihailova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola