11.februāris J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolā Absolventu tikšanās vakars.

            Skolas gadi – bezgala jocīgs jēdziens.

                 Skolas gadi (nākotnē) mazajiem skolas gaitu sācējiem izraisa ziņkāri, citam bailes no nezināmā (arī māmiņas nebūs līdzās), dažiem brašuļiem prieks par to, ka beidzot būšu skolnieks!

            Skolas gadi (tagadnē) ir labi, interesanti, aizraujoši, bet liela deva apnicīgā, nepieciešama sevis disciplinēšana un piespiešanās, lai varētu paveikt un visu iemācīties… Cik bieži viss apnicis, līdz kaklam, kaut ātrāk beigt to skolu un doties plašajās tālēs!

            Skolas gadi (pagātnē) notiek brīnumainas pārmaiņas: jo tie tālāk attālinās, jo iegūst aizvien rožainākus toņus. Neizskaidrojama būtība – labprāt gribas aprunāties un dalīties atmiņās ar to zēnu, kurš darīja pāri un raustīja aiz bizēm, vai arī nav vairs jādusmojas uz to meiteni, kurai biežāk uzsmaidīja vai piespēlēja servi tas vienīgais izskatīgais un mīļais klases zēns.

            Netraucē februāra mēneša dabas untumi: nedz sals, nedz sniega vērpetes.

Daudzus iekšējais magnēts pievelk un liek iegriezties savā dzimtajā skolā, izstaigāt tik pazīstamos un reizē piemirstos gaiteņus, pielaikot skolas solu, kas pa daudziem gadiem kļuvis šaurāks, iemest aci sporta zālē un kopīgi aizvadīt atkaltikšanās neaizmirstamos mirkļus aktu zālē.

            Atmiņas! Tajās kavējoties, visi kļūst vienas skolas absolventi, nav vairs nodzīvoto gadu, iegūto profesiju un plūkto lauru oreola. Visi Jāņa Raiņa Daugavpils vidusskolas absolventi!  Atmiņu spogulī palīdzēja ieskatīties arī 2. stāva gaitenī izvietotā izstāde, te bija apskatāmas no 1951.g. līdz 2021. gadam izlaidumu fotogrāfijas, kā arī citi skolas foto albumi un materiāli. Ļoti interesanti bija ieklausīties to absolventu, kuri skolu beiguši pirms 15 un pat 50! gadiem, atmiņu stāstos.

            Koncertu ievadīja skolas direktora Jāņa Buļa sirsnīgā uzruna. Direktora kungs ar neviltotu prieku pateicās visiem pedagogiem un absolventiem, ka viņi mūsu visu kopīgo skolu nav aizmirsuši, aizvien to piemin ar siltiem pateicības vārdiem, paldies par gaišajām atmiņām un atbalstu.

            Pasākuma dalībniekus priecēja  dziesmas vismazāko dziedātāju izpildījumā, kā arī 9.klašu skolēnu mūsdienīgas dejas raitais solis. Absolventiem un visiem pasākuma dalībniekiem pašiem kājas cilājās raitā dejas solī, jo tik aizrautīgi un pacilāti var spēlēt tikai vokāli instrumentālā grupa, kuru vada skolas bijušais skolnieks Anatolijs Baiko.

            Veca patiesība – viss labais ātri beidzas!

 Sirsnīgs paldies visiem pasākuma organizatoriem, dalībniekiem un atbalstītājiem! Uz tikšanos pēc gada!

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola