Drošāka Interneta dienas 2023 pasākumi

Šogad 7.februārī jau 20.gadu pēc kārtas tika atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā, un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.

Februāra mēneša ietvaros norisinājās rekordliels skaits aktivitāšu visā Latvijā, kopumā 183 pasākumi. Aktivitātēs tika iesaistīti vairāk nekā 17000 skolēnu no 183 skolām un bibliotēkām.

Latvijas Drošāka interneta centrs piedāvāja vairākas aktivitātēs visiem skolēnu  vecumposmiem. Kopā 258 sākumskolas klases izpildīja rēbusus par interneta drošību un medijpratību, vairāk nekā 22200 skolēnu izpildīja testus, kā arī ir vairāk nekā 10000 skatījumu kampaņas video.

          Mūsu skolas skolēni arī piedalījās Drošāka interneta dienas pasākumos klases stundas laikā vai ārpus tās: skolēni diskutēja par interneta izmantošanas ieradumiem, lietderību, netiķeti, līdzsvaru starp “reālo” un “virtuālo” atpūtu, spēlēja atmiņu spēli. Sākumskolas klases krāsoja svētku karodziņus un izpildīja rēbusus. Pateicoties aktīvai skolēnu iesaistei pasākumos un rēbusu veiksmīgai izpildīšanai, mūsu skola saņems dāvanā “Atmiņas spēli”.

          Paldies klases audzinātajiem par pasākumu organizēšanu un paldies  skolēniem par aktīvo piedalīšanos!

Informāciju apkopoja

skolas bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola