Piedalīšanās konferencē “Radošās laboratorijas projektos un mācību procesā”

                 Pirmdien, 13.martā, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolā Rēzeknē notika reģionālā konference “Radošās laboratorijas projektos un mācību procesā”. Šajā konferencē piedalījās mūsu skolas skolotājas Alla Kazačonoka un Tatjana Jevstafjeva-Aksjuta.
              “Radošums – viena no mūsdienās vispieprasītākajām prasmēm, kuras attīstīšana ir sarežģīta un nelineāra. Zinātniskie pētījumi rāda, ka piecgadīgam bērnam radošuma attīstības pakāpe ir 98%, desmitgadīgam – 30%, piecpadsmit gados radošums krītas līdz 12%, un viduvējam pieaugušajam cilvēkam radošuma pakāpe ir tikai nieka 2%” (Land, Jarman, “Breaking point and beyond”, 1993). Dzīve un it īpaši skola mūs “ieliek rāmjos” – ir tikai viena pareizā atbilde un skolā nav vietas radošumam! Lai novērstu radošuma izskaušanu mācību procesā, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas skolotāji kopā ar Erasmus+ SCALE projekta dalībniekiem ir izstrādājusi metodiku radošo projektu ieviešanai.
              Pasākuma laikā dalībnieki uzzināja kādi ir radošuma veidošanos ietekmējošie faktori, radošuma izmaiņas un veicināšanas iespējas; iepazinās ar ACL Moodle kursu; izpētīja kas ir konverģentā un diverģentā domāšana un kā to pielietot radošuma veicināšanā. Konferenci vadīja Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas pasniedzējas Sandra Trošina un Vineta Pavlova. Par eTwinning projektu sasaisti ar radošumu un skolēnu projektu darbiem pastāstīja eTwinning organizācijas pārstāve pedagoģijas jautājumos Liene Millere.
          Pasākuma gaitā dalībnieki grupās izdomāja kādu problēmu par tēmu “Atkritumu samazināšana” izstrādāja problēmas risinājumus un prezentēja savu darbu. Veiksmīgākas un neparastākas idejas saņema balvas. Mūsu komandas ideja par apģērba garo modi saņēma 2.vietu.


Informāciju apkopoja
skolotājas T. Jevstafjeva-Aksjuta un A.Kazačonoka

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola