Ēnu diena 2023

  1. gada  05. aprīlī notika ikgadējā Junior Achievement Latvia rīkots karjeras izglītības pasākums skolēniem “Ēnu diena”, kuras ietvaros skolēni varēja iejusties noteikta profesijas pārstāvja lomā. Pasākums sniedza skolēniem jaunu, spilgtu un kompetenču balstītu pieredzi.

   Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādām profesijām, profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu skolēnam nekļūdīties sava izvēlē. Būt pieprasītam, prestižam savā profesionālajā jomā un gūt gandarīju no izvēlētās profesijas.

    Skolēni ēnošanai pieteicās portālā www.enudiena.lv, kur, lai tiktu saņemts apstiprinājums konkrētai vakancei, vajadzēja rakstīt pieteikuma vēstuli. Daļa ēnotāju savus ēnojamos sameklēja un uzrunāja paši, kas veicināja viņu patstāvību un pašradīto mācīšanos. Šogad aktīvi bija mūsu mazie skolēni, kuri labprāt ēnoja savus vecākus un pēc tam prezentēja savai klasei viņu darbu.

     Skolēni devās ēnot dažādus profesijas pārstāvjus – skolas direktoru, vietniekus, pedagogus, pavārus, veterinārārstus, brīvprātīga darba koordinatorus, māksliniekus, dizainerus, zobārstus, mediķus, pārdevējus, uzņēmējus, pārdevējus, policistus, inspektorus. Šogad Daugavpils pilsētas piedāvātās profesijas ēnotājiem patiesi ir ļoti interesantas un daudzveidīgas.

Portālā ir pieejamas arī mācību ekskursijas Mācību ekskursijas ir rīks, kurs palīdz skolēniem pieņemt lēmumus par profesijas izvēli nākotnē. Mācību ekskursijas publicē uzņēmumi/iestades savā enudiena.lv profilā, iepazīstinot skolēnus ar nākotnes profesijas iespējām un uzņēmumu/iestādes/organizācijas darbībām. Mācību ekskursijām piesaka tikai izglītības iestādes pedagogs/audzinātājs.

 

Videomateriāls; Kā pieteikties Ēnu dienām? https://youtu.be/L8-szmP0exs

Ēnu diena 2023

Informāciju sagatavoja:

Pedagogs karjeras konsultants

Natālija Mihailova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola