“Kā veidot veselīgas attiecības?”

07.10.2022., projektu dienas ietvaros 8.a klases skolēni noklausījās prezentāciju ar nosaukumu “Kā veidot veselīgas attiecības?” Diskutējām par tādām problēmām kā novērst neveselīgu attiecību radīšanu, kā saglabāt draudzīgas un stabilas attiecības. Ko darīt, lai neiekļūtu negatīvu cilvēku ietekmes zonā? Kāpēc ir svarīgi rūpēties par labām attiecībām un veidot vairāk pozitīvu, draudzīgu kontaktu.(Atbilde ir vienkārša, jo lielāks Tev pozitīvu attiecību, jo lielāks atbalsts Tev esot! Tāpēc svarīgi būt aktīvam sabiedrības loceklim un nepazust ēnā, veidot kuplu draugu loku).

Tad skolēni aizpildīja darba lapas, kuras gatavā veidā tika  izstrādātas Latvijas Universitāte kompetenču balstītā projekta ietvaros.
Pēc tam sekoja grupu darbs. Skolēni sadalījās grupās pa 4-5 cilvēki un izveidoja spilgtas, košas un interesantas kolāžas ar nosaukumu “Mana sapņu dzīve”. Manuprāt, svarīgi skolēnos ieslēgt pozitīvu domāšanu un spēju sapņot…svarīgi pārliecināt, ka viņi ir spējīgi un cienīgi labāku, laimīgāku un saskaņas pilnu dzīvi kuplā ģimenes lokā. Te slēpjas dziļa drošības izjūta…Šīs stundas laikā mēs palielinājām ģimenes vērtību un nozīmīgumu ikkatra skolēnā, jo tā rada siltumu, mīlestību un drošības izjūtu.
Darbiņus var apskatīt zemāk galerijā. Sirsnīgs paldies 8.a klases skolēniem par labi padarīto darbu.
Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola