Valsts svētku nedēļa

        Valsts svētkiem veltīto pasākumu nedēļu skolā ievadīja fotopulciņa (vadītāja T.Jevstafjeva-Aksjuta) darbu izstāde “Latvju zīmes”. Pulciņa dalībnieki gatavojās šai izstādei, veidojot un fotografējot senās latvju zīmes, kurām par pamatu ņēma rudens lapu krāsu un formu daudzveidību. Virtuālo fotoizstādi “Saskati savu Latviju!” organizēja skolotāja J.Giņko. Tajā ar saviem darbiem varēja piedalīties visi interesenti.  Mazo klašu skolēni sveica savu valsti dzimšanas dienā ar daudzkrāsainiem un sirsnīgiem zīmējumiem un svētku dekoriem skolas rotāšanai.                                                                                                                

4.klase sadarbībā ar Pārdaugavas bibliotēku devās apceļot Latviju kopā ar runci Franci, bet 8.b klase ceļoja pa Latgali un ieklausījās latgaliešu dialektā. Zināšanas par savu valsti 6.klase varēja pārbaudīt kahoot viktorīnā “Mana Latvija”. Par to, cik labi pazīstam kultūras objektus Daugavpilī, viktorīnā pārliecinājās 7., 8. un 9.klase.

Svētku video tapšanā aktīvi piedalījās 3.klases skolēni, kuri gan skaitīja dzejoļus, gan dziedāja. Savu dziesmu Latvijai veltīja arī 7.klases vokālais ansamblis skolotājas O.Pankovas vadībā.

karogs

 

 

 

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja                                                                                                                                        

latviešu valodas un literatūras skolotāja                                                                                          

I.Vasitova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola