Skolu bibliotekāru seminārs Jūrmalā

 13.aprīlī Jūrmalas Valsts ģimnāzija notika ikgadējais skolu bibliotekāru seminārs. “Bibliotēka ir kā bāka…noticēt sev, realizēt savas idejas un ļauties pārmaiņām…” (Kristaps Zaļais) J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas bibliotekāre kopā ar pārējiem Daugavpils skolu bibliotekāriem piedalījās šajā pasākumā.
        Šogad semināra mērķis bija aktualizēt reģiona galvenās bibliotēkas atbalsta lomu skolu bibliotekāru darbā; izcelt sadarbības lomu profesionālā darba vecināšanā; ar pieredzes stāstiem parādīt skolas bibliotēkas kā dzīva organisma iekļaušanos skolas darbā; uzsvērt skolas bibliotēkas lomu mācību satura nodrošinājumā. 
        Semināra sākumā uzstājās projekta Skola2030 vecākā eksperte, Rīgas Valdorfskolas vēstures skolotāja Annija Bergmane ar padomiem kā šajā digitālajā laikmetā strādāt ar skolēniem. Madara Freivalde, LNB BAC Nozares speciāliste darbā ar bērniem un jauniešiem, sniedza ieskatu skolu bibliotēku anketās, Valmieras bibliotēkas un Rīgas Centrālās bibliotēkas speciālisti prezentēja metodisko atbalstu izglītības iestādes bibliotēkām, Valmieras bibliotēkas un Rīgas Centrālās bibliotēkas speciālisti pastāstīja par profesionālais atbalstu skolas bibliotēkām. Jūrmalas Valsts ģimnāzijas skolēni pusdienu laikā novadīja interesantu ekskursiju pa izglītības iestādi.
      Nobeigumā tika apkopotas lasīšanas veicināšanas aktivitātes Latvijas bibliotēkās, Siguldas novadā bibliotkēkas pārstavji dalījas ar savu pieredzi. 
     

Skolas bibliotekāre
Tatjana Jevstafjeva-Aksjuta
Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola