Latvijas Skolas Soma – 2022

  Šī gada novembra pirmajā nedēļā no 02.11.22. – 04.11.22., 4. -6.klašu skolēni piedalījās pasākumā Āraišu ezerpils Arheoloģiskā parka muzejpedagoģiskajās nodarbībās. Pirms nodarbības skolēni ar savu latviešu valodas skolotāju Ivetu Vasitovu izrunāja šādas tēmas, piemēram, kas ir Āraišu ezerpils? Aplūkoja tēmu; teika par to, ka ezeri lidoja un izpētīja arheologa J.Apalsa biogrāfiju un profesionālo darbību. Nodarbības laikā skolēni uzzināja daudz jaunas informācijas, atbildēja uz vadītājas jautājumiem un radīja pozitīvu skolas vidi, jo nodarbības notika ļoti siltā, mājīga un labvēlīgā atmosfērā.

   Sirsnīgs paldies tiešsaistes nodarbības vadītājai Āraišu ezerpils Arheoloģiskā parka muzejpedagoģei Dārtai Dzenītei.

  03.11.22 un 10.11.2022 notika grandiozs pasākums 7. -9.klašu skolēniem ar nosaukumu “Rīgas Doma Ērgeļu noslēpumi” patiesi skaista, garīgi un emocionāli piesātināta informācija un izteikti bagāts vizuālais materiāls, kurš patiesi iedvesmoja un iesvētīja mūsu skolas skolēnus. Es ceru, ka pēc šī pasākuma skolēnos notiks pozitīvas garīgas izmaiņas. Paldies organizatoriem un skolasvārds.lv par iespēju uzzināt un pieņemt dalību tik cēlā pasākumā. Pirms nodarbības skolēni savās vēstures stundās kopā ar jauno skolotāju Jāni Briedi izrunāja galvenos vēsturiskos faktus par slaveno Latvijā Rīgas Domu, savulaik mūzikas skolotāja Ilga Moisejenoka pastāstīja skolēniem par neparastu mūzikas instrumentu – ērģelēm.

  Nodarbībā skolēniem tika sagatavotas arī atgādnes, lai būtu vieglāk uztvert redzēto un prasmīgāk aizpildīt iepriekš sagatavotās Rīgas Doma darba lapas. Paldies autoriem par skaistu darba lapu noformējumu. Īpašu paldies izsaku Rīgas Doma projektu vadītājam Laurim Treijam par atbalstu un pretimnākšanu organizatoriskajos jautājumos.

   Nodarbību beigās katra klase aizpildīja pasākumu izvērtējuma anketas. Svarīgi bija noskaidrot skolēnu atsauksmes par dotajiem pasākumiem un to, kas patika visvairāk. Paldies klašu audzinātājiem par sadarbību.

Dažus kadrus no pasākumiem varat apskatīt galerijā.

Informāciju sagatavoja;

Skolas Somas koordinatore

Natālija Mihailova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola