Dokumentālā filma un saruna “Kosmosa burvis” Skolas Somas ietvaros

    Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas 5. – 7. klašu skolēni no 2024. gada 04.marta – 2024.gada 08.martam klases stundu ietvaros skatījās videofilmu “Kosmosa burvis”, lai iepazītu kosmosa pasaules bagātību.

    Muzikāls, izglītojošs un izklaidējošs piedzīvojums Kosmosā! Kosmosa burvis kopā ar bērniem devās ceļojumā, iepazīstot mūsu Visuma noslēpumus. Ceļojumu papildināja jautri muzikāli priekšnesumi.
Kosmosa burvja lomā iejuties atraktīvais Nacionālā teātra aktieris Uldis Siliņš, kurš sirsnīgā un visiem bērniem saprotamā veidā kopā ar skolēniem izzināja Visuma brīnumus.
     Nodarbībā skolēni tiks iepazīstināti ar saistošu un interesantu informāciju par mūsu Saules sistēmu, planētu Zeme un dažādiem notikumiem kosmosa telpā, kas deva bērniem plašāku pasaules redzējumu un padziļināja zināšanu krājumus. Bērniem saprotamā valodā un vizuālajā noformējumā izstāstīja, kas ir Saules sistēma, izpētīsja, cik atšķirīgas ir tās planētas, un noskaidroja, kas ir melnie caurumi, meteorīdi un supernovas.
Koncertlekcijas muzikālajā daļā tika izpildīta ar Latvijā un pasaulē iemīļotām bērnu dziesmām.
    Mūziku izpildīja profesionāli mūziķi, Izvēlētie skaņdarbi ir viegli un ilustratīvi uztverami paredzētajai mērķauditorijai. Muzikālo izpildījumu papildina vizuāli specefekti, kas ļauj savienot kosmosa izziņu ar muzikālo pieredzi.
Koncertlekcijai pieejamas darba lapas.

    Tas bija lielisks materiāls audzināšanas stundām, kas sevī ietver kompetenču izglītības tematiku. Pasākums tika īstenots Latvijas skolas somas ietvaros.

   Atsauksmes un skolēnu novērtējums pēc redzētās filmas bija dažāds, tomēr kopumā pozitīvs. 5.a klases skolēni bija ļoti ieinteresēti. Daudz informācijas bērni varēja pastāstīt paši, jo trīm skolēniem no klases ir ļoti labas zināšanas par planētām un to īpatnībām. Kosmosa burvja video skolēnus piesaistīja ar krāsainību un muzikālām pauzēm, viņi varēja padziedāt līdzi un izkustēties.

Atskaiti un bērnu radošos darbus var redzēt galerijā zemāk.

Informāciju sagatavoja:

Skolas Somas koordinatore

Natālija Mihailova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola