Dokumentālā filma un saruna “Ceļš uz Dziesmu svētkiem” Skolas Somas ietvaros

  1. Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas 7. – 9. klašu skolēni no 2024. gada 19. februāra – 2024.gada 23.februārim redzēja attālināto videofilmu “Ceļš uz dziesmu svētkiem”, lai iepazītu Latvijas kultūras vērtības, izzinātu dziesmu un deju svētku nozīmīgumu, kā arī lai rastu motivāciju un iedvesmu dalībai korī. Pasākumā piedalījās 64 skolēni.

   Kāpēc vispār būtu jādzied korī? Kāpēc skolās būtu jādzied korī? Kā ir diriģēt 17000 dziedātājus vienlaikus? Kādi pārdzīvojumi ir dziedot lielajā Dziesmu svētku kopkorī?

Uz šiem jautājumiem atbild Dziesmu Svētku virsdiriģents Ints Teterovskis, divi 16 gadīgi jaunieši no Jaumārupes jauktā kora “Universum”, un diriģents Rihards Rudzītis.

    Tas bija lielisks materiāls audzināšanas stundām, kas sevī ietver kompetenču izglītības tematiku. Pasākums tika īstenots Latvijas skolas somas ietvaros.

   Atsauksmes un skolēnu novērtējums pēc redzētās filmas bija dažāds, tomēr kopumā pozitīvs. Kā galveno vairākums skolēnu atzīmēja pozitīvu vidi, pozitīvas emocijas un labvēlīgu atmosfēru redzētās filmas laikā.

Informāciju sagatavoja:

Skolas Somas koordinatore

Natālija Mihailova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola