eTwinning projekts „Plastic Free Schools” („Skolas bez plastmasas”)

    Vai jūs esat aizdomājušies, cik daudz izstrādājumu no plastmasas jūs lietojat vienu reizi un uzreiz izmetat? Visbiežāk tiek izmesti ēdienu piederumi un konteineri, ūdens pudeles un iepirkumu maisiņi. Jaunais eTwinning projekts “Plastic Free Schools” aicina sabiedrību padomāt par plastmasas izstrādājumu lietošanu ikdienā, it īpaši skolās.

    Projekta partneri no Latvijas, Turcijas un Itālijas ir 13-15 gadus vecie skolēni, kuri otrajā semestrī aktīvi pētīja atkritumu veidus un diskutēja grupās par plastmasas piederumu izmantošanas ieradumiem sabiedrībā.

    Projekta gaitā skolēni iepazinās viens ar otru TwinSpace platformā, prezentēja savas skolas un pilsētas, piedāvāja savus projekta logo variantus (vislabāko izvēlēs balsošanas rezultātā).

    Ceturtdien, 19.maijā, notika pirmais projekta tiešsaistes pasākums. Pasākuma laikā skolēni prezentēja savas idejas par to, kā samazināt plastmasas izstrādājumu lietošanu skolā, sekoja līdzi partneru prezentācijām un apmainījās ar viedokļiem. Diskusijas laikā partneri nonāca pie šādiem secinājumiem: plastmasas izstrādājumus var aizvietot ar izstrādājumiem no koksnes, metāla un stikla, jo tad tos var lietot atkārtoti; skolās jābūt atkritumu šķirošanas konteineriem, lai atkritumus varētu nodot pārstrādei; kā arī var lietot piederumus no bioplastmasas, jo tā nav kaitīga videi.

    Pasākuma otrajā daļā visi dalībnieki spēlēja kahoot.it viktorīnu par plastmasas atkritumu piesārņojumu pasaulē. Turcijas skolēni bija uzvarētāji.

    Projekts turpināsies nākamajā mācību gadā ar aktivitātēm par dabai draudzīgas vides veidošanu, sociālo plakātu veidošanu, kas motivē samazināt plastmasas izstrādājumu lietošanu.

Informāciju sagatavoja bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola