Karjeras nedēļa 2021 “IKT tavai karjerai”

Karjeras nedēļa 2021 "IKT tavai karjerai"

 

Jau devīto gadu no 11. līdz 15. oktobrim visā Latvijā notika Karjeras nedēļa.  Šogad Karjeras nedēļa bija ar saukli “IKT tavai karjerai” veltīta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares iepazīšanai.

Karjeras nedēļas mērķis sniegt praktisku informāciju par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozīmi ikdienā un karjerā, tagadnes un nākotnes profesijās.

Karjeras nedēļas ietvaros 1.-3. klašu skolēni zīmēja “Nākotnes profesijas”. Daugavpils būvniecības tehnikums piedāvāja 1.-3. klašu skolēniem iepazīties ar arhitekta un būvnieka profesijām.

Karjeras nedēļas ietvaros 4.-6. klašu skolēniem Daugavpils būvniecības tehnikums piedāvāja aktivitāti – Interaktīva spēle vietnē ParProf.lv ar uzdevumiem “Iepazīsti lauksaimnieka profesiju!”

7.-9. klašu skolēniem Daugavpils būvniecības tehnikums piedāvāja iepazīties ar būvniecības un mašīnzinību nozares profesijām un tehnoloģijām un piedalīties Quizz.com  viktorīnā, kurā skolēni atpazīsta dažādu tehnoloģisko risinājumu pielietojums dažādās profesijās.

5.-9. klašu skolēni piedalījās viktorīnā “Uzmini profesiju”. Skolēni ar viedtālruņa palīdzību skenēja QR kodus un atbildēja uz jautājumiem par profesijām.

9.klases skolēni piedalījās NVA Daugavpils filiāles Zoom nodarbībā “Darba tirgus tendences un IKT joma”. Skolēni uzzināja kas ietekmē Latvijas darba tirgu, kādas ir pieprasītas profesijas pasaulē un nākotnes profesijas, uzzināju informāciju, kur var studēt kiberdrošību un robotiku, epidemioloģiju un datordizainu.

7.klasē notika nodarbība IKT Tavai karjerai, Profesiju pasaule. Diskusija par IKT nepieciešamību mūsu dzīvē. Skolēni diskutēja par IKT profesijas svarīgumu un straujas tehnoloģiju attīstību. Skolēni uzzināja par nākotnes profesijām, atbildēja uz jautājumiem, ko darīs katrs no “nākotnes speciālistiem”.

 

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola