Starptautiskais garīgās veselības konkurss “Kas padara mani laimīgu?”

            No 04.10.2021 – 08.10.2021 J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolā norisinājās konkurss, kas tika veltīts mūsdienu pasaulē ļoti aktuālai tēmai – garīgā veselība. Starptautiskā garīgās veselības diena tiek atzīmēta 10.oktobrī.

            Konkursa nosaukums tika izvēlēts ļoti skaists un harmonisks: “Kas padara mani laimīgu?” .Kas uzreiz rada iekšēja prieka un miera izjūtu dvēselē? Katram no mums ir tik svarīgi izprast sevi un zināt, kas padara mūs laimīgus, skaistus un piepildītus.

            Skolēni aktīvi darbojās savās klašu grupās vizuālās mākslas stundu ietvaros sadarbībā ar skolas psihologu Viktoriju Bogdanovu. Psiholoģe 6.a klases skolēnus iepazīstināja ar terminu “Laime”, parādot prezentāciju un liekot aizdomāties katram par savu personīgo laimīti. Emocijas skolēniem bija dažādas. Daži izteicās, ka nezina, kas viņus padara laimīgi vai negrib neko tādu zīmēt un vispār domāt par to, daži zīmēja diez gan negatīvas ainas, bet galu galā katrs izrādīja savu iekšējo noskaņojumu, iekšējās sajūtas un apmierinātību vai neapmierinātību ar savu dzīvi kopumā. Svarīgi, lai skolēni būtu atvērti un nebaidītos rādīt savas emocijas, neslēptu tās sevī, neignorētu tās.

            Stundas beigās radītie zīmējumi izdevās dažādi, tomēr prieks, ka esam visi kopā un varam sniegt atbalstu un pozitīvi ietekmēt, motivēt viens otru, dominēja.

            5 skolēnu labākie darbiņi tiks izvirzīti pilsētas konkursam.

            Galerijā  var apskatīt visu skolēnu labākos darbiņus. Milzīgs paldies jaukajām māksliniecēm ! Lai Jūs iedvesmo katrs jauns konkurss! Tā ir lieliska iespēja parādīt savas radošās, mākslinieciskās spējas un motivēt sevi jauniem sasniegumiem.

Paldies skolas psiholoģei Viktorijai Bogdanovai par sadarbību.

Informāciju sagatavoja:

Vizuālās mākslas skolotāja

Natālija Mihailova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola