Baltu literatūras nedēļa

Šogad J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskola ceturto reizi piedalījās starptautiskajā skolu bibliotēku projektā „Baltų literatūros savaitė / Baltu literatūras nedēļa” 20.-24.septembrī.

Projekta ietvaros, 5.a klases skolēni iepazinās ar Lietuvas valsti, meklēja to ģeogrāfiskās īpatnības, uzzināja par valsts svētkiem. Skatījās lietuviešu multfilmas un lasīja tautas pasakas, kurām zīmēja ilustrācijas un veidoja teatralizēto priekšnesumu.

Savukārt, 3. klases skolēni iepazinās ar Linas Žutautes grāmatām par Kiku Miku, lasīja stāstu “Kika Mika un aizbēgušās ausis” un devās pakaļ tiem ar robotu BeeBot palīdzību. Līdz ar ko, skolēni ne tikai attēloja grāmatā izlasīto, bet arī mēģināja veidot cēloņu un seku sakarības, vadīt ierīci un programmēt. Šķībi greizi, tomēr ausis tika atrastas!

Projekta organizatori: Jonavas rajona Žeimju skola-daudzfunkciju centrs, Jonavas rajona skolu bibliotēku metodiskais pulciņš.

Projekta partneri: Vītauta Dižā universitāte, Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā,

Lietuvas Republikas vēstniecība Latvijā, Jonavas rajona pašvaldība, Latvijas Nacionālais kino centrs, Lietuvas kino centrs.

Projekta atbalstītāji: „Kafijas Draugs”, „RT TAX”, „Baltic Logistic Solutions”, „Power Sport” , „Save24”.

Informāciju sagatavoja bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

1 thought on “Baltu literatūras nedēļa

Comments are closed.

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola