Drošāka interneta diena

2020. gada 13. un 14. februārī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā notika bibliotekāras stundas “Drošs internets” 6.a un 6.b klases skolēniem. Nodarbības bija veltītas Vispasaules Drošāka interneta dienai (DID), ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.

Skolēni runāja par netiķeti, kas nav oficiāli apstiprināts termins, tomēr ar to var apzīmēt uzvedības normu apkopojumu, kas būtu jāievēro virtuālajā vidē. Daloties arī savā pieredzē, skolēni apguva piecas svarīgas prasmes: zināt, ko drīkst un nedrīkst teikt citiem, lūgt padomu un palīdzību pieaugušajiem, kad tas vajadzīgs, domāt, pirms noticēt internetā atrodamajai informācijai, būt pieklājīgam, lietot internetu gudri.

Skolēni pārbaudīja gūtās zināšanas meklējot kļūdas iedomājamo draugu profilos sociālājā tīklā (Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra interaktīvas spēles par drošību internetā „Pele, drošība un internets” materiāli). Nobeigumā pasākuma dalībnieki apstiprināja šis zināšanas Kahoot! spēlē “Drošāks internets sākas ar tevi!”. Gan spēles uzvarētāji, gan visi dalībnieki saņēma saldās balvas, ko mums sagādāja Latvijas Drošāka interneta centrs.

Informāciju sagatavoja

skolas bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola