Teātra izrāde “KOTIGOROŠKO” Skolas Somas ietvaros

    J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolā 20.martā, skolas aktu zālē notika teātra izrāde 1. – 4.klasei “Kotigoroško.”

    Izrādes pamatā ir ukraiņu tautas pasaka “Kotigoroško”. Tā ir paredzēta jaunākajiem skatītājiem, tāpēc tiek  rādīta kā leļļu izrāde, kurā izmantotas plakanās lelles. Viss stāsts risinās kā no burvju kastes, kastītes. Šī pasaka tiek stāstīta jau gadsimtiem ilgi, jo mazais varonis iestājas, lai aizstāvētu savu ģimeni no ļaunuma, kas šķiet neuzvarams. Izrāde stāsta par cīņu par savu ģimeni, savām mājām, savu kultūru un zemi, jo nav svarīgi, kas ir tavs ienaidnieks, bet svarīga ir tava ticība uzvarai. Tajā skolēni varēja redzēt interesantu, radošu un izcilu aktieru mākslu un neparastu noformējumu. Izrāde radīja ļoti noslēpumainu, iedvesmojošu, aizraujošu un reizē arī ar mājīguma izjūtu. Daudz jaunu vārdu skolēni iemācījās ukraiņu valodā.

    Izrādē nebija teksta. Tas sasniedza plašāku auditoriju un piepildīja vienu no galvenajiem mērķiem – popularizēt ukraiņu kultūru skatītāju vidū, jo īpaši Aizkarpatu reģiona lietišķo mākslu. Izrādes muzikālajā noformējumā iekļauti Ukrainā populāri tautas motīvi (“Nich ya mesyachna”, “Goryla posna, palala”) un populāra autoru mūzika (“Oy u luzi chervona kalyna”, “Shchedrik”) Ukrainas dienvidrietumu reģioniem tradicionālu tautas instrumentu aranžējumā.

    Režisors: Jurijs Luniks (Ukraina); Komponists: Aleksandrs Gonobolins (Ukraina); Scenogrāfs: Olga Gonobolina (Ukraina); Aktieri: Aivars Pecka, Tatjana Suhiņina-Pecka

   Paldies organizatoram un teātra māksliniekiem par darbu. Sirsnīgs paldies klašu audzinātājiem par iesaisti un brīnišķīgiem fotomirkļiem.

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola