“Nav stāsta skumjāka ar mīlas metu kā stāsts par Romeo un Džuljetu” (V.Šekspīrs)

         “Pirmo reizi apmeklēju baleta izrādi, neko īpašu negaidīju … Bet, kā tā var dejas un mūzikas valodā izstāstīt stāstu, tas man bija ļoti patīkams pārsteigums, izrādās, ka viss ir saprotams.”

          “Neko tamlīdzīgu savā dzīvē vēl nebiju redzējusi, jo neaizraujos ar baletu, bet ļoti gribētos piedzīvot vēl kaut ko tamlīdzīgu – interesantu, aizraujošu, piepildītu ar emocijām.”

           “Pat iedomāties nevarēju, ka tas būs tik interesanti.  Es zināju, kas ir Romeo un Džuljeta, kāds bija viņu mīlas stāsts, bet skatīties, kā to izstāsta dejas valodā, bija ļoti interesanta pieredze. Domāju, ka aizbraukšu  vēl uz kādu baleta izrādi.”

            “Skaistas, neparastas dekorācijas, lielisks baleta mākslinieku sniegums, spilgtas emocijas – gribētos biežāk piedzīvot kaut ko tamlīdzīgu.”

           Tā par piedzīvotajām emocijām un redzēto baleta izrādē  “Romeo un Džuljeta” raksta 11. un 12.klases skolēni. Viņiem Latvijas Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros bija iespējams 16.oktobrī apmeklēt Nacionālās operas un baleta teātra izrādi.

Informāciju sagatavoja

Iveta Vasitova

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas

direktora vietniece izglītības jomā

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola