DAUGAVPILS  VIENĪBAS NAMS-LATVIJAS ARHITEKTŪRAS PĒRLE

2019.gada 23. decembrī 9.a klases skolēni apmeklēja Daugavpils Vienības namu, lai piedalītos nodarbībā “Daugavpils  Vienības nams – Latvijas arhitektūras pērle”  “Latvijas skolas soma” ietvaros.

Pirms došanās uz nodarbību skolēni tika iepazīstināti ar Vienības nama vēsturi, funkcijaām un interesantiem faktiem par šo ēku. Aktīvi strādājot grupās, skolēni uzzināja par to, ka  Vienības nams tika uzcelts 1937.gadā pēc Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa ierosinājuma par ziedojumiem un valsts piešķirtajiem līdzekļiem, pēc Vernera Vitanda projekta, būves kubatūra sasniedz 78 000 kubikmetrus,  1939.gadā tika izdota pastmarka ar Vienības nama attēlu, tā bija tolaik modernākā daudzfunkcionālā ēka Baltijā.

Pasākuma laikā skolēni skatījās kino sižetu un vēsturiskās fotogrāfijas par Vienības nama celtniecības norisi, piedalījās interaktīvā pastaigā „Vienības nama noslēpumi”, pilnveidoja savas  zināšanas par Daugavpils kultūras dzīves norisēm un iespējām tās apmeklēt.

 Noslēgumā – Vienības nama “Latviešu mājā” iegūto zināšanu nostiprināšanai izspēlē komandu spēli, saliekot  puzli ar Vienības nama attēlu.

Paldies iniciatīvai “Latvijas skolas soma” un biedrības “Atmiņu lade” darbiniekiem par sagādāto iespēju darboties praktiski un jaunajām zināšanām par mūsu pilsētu.

Materiālu sagatavoja :

9.a klases audzinātāja Alla Sņetkova,

Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” koordinatore

Tatjana Jakimoviča.

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola