Uz skolu ar prieku

“Būt gatavam skolai nenozīmē mācēt lasīt, rakstīt, rēķināt.

 Būt gatavam skolai – nozīmē būt gatavam to visu iemācīties.”

 / L. A. Vengers /

 

Laikā posmā no 24. novembra līdz 16. februārim  J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolā  notika adaptācijas nodarbības topošajiem pirmklasniekiem un viņu vecākiem.   Bērni iepazinās ar skolu, ar skolotājiem. Vecāki piedalījās pārrunās ar skolas administrāciju, medmāsu,  sociālo pedagogu un psihologu.  

Sestdien, 16.02.2019. skolā notika apvienotā topošo pirmklasnieku un viņu vecāku nodarbība „Uz skolu ar prieku.”

Nodarbības  mērķis bija parādīt vecākiem un topošajiem pirmklasniekiem,  ka mācības skolā ir aizraujošas, radošas  un priekpilnas.

Nodarbības ietvaros vecāki  un   bērni  tika  iepazīstināti  ar pamatprasmēm, kas ir nepieciešamas  izglītojamajiem, uzsākot  skolas gaitas.

Nodarbību  vadīja  skolotāja Margarita  Stankeviča  un  skolas psihologs      Anastasija  Petrovska.

Bērni kopā ar vecākiem izpildīja uzdevumus, kuri parādīja, ka vienā klasē  mācās dažādi bērni un, neskatoties uz dažādību, ir svarīgi, lai katrs  bērns sadzīvotu ar vienaudžiem un spētu iekļauties kolektīvā, iegūtu  jaunus draugus un nebaidītos no nepazīstamiem bērniem un skolotājiem.

Nodarbība parādīja vecākiem, kā bērns uztver un spēj darboties pēc pieaugušo norādījumiem. Izpildot loģiskus uzdevumus,  bērni  parādīja  ne tikai  zināšanas par apkārtējo pasauli, bet arī  savas spējas runāt  par dažiem priekšmetiem   un  pamatot savu viedokli.

Savas darbības  rezultātā  bērni  izveidoja  savu pirmo  sasniegumu  grāmatu.

Cienījamie vecāki!

Radiet savam bērnam pozitīvu iespaidu par skolu!

Tas ir nepieciešams, lai bērns jaunos apstākļos justos komfortabli.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Skolas psihologs         A. Petrovska

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola