SkillsLatvia 2019

Š.g. 8.un 9.maijā mūsu skolas 9.b klases skolniecēm kopā ar pedagogu – karjeras konsultantu projekta „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, Nr.8.3.5.0/16/I/001, bija iespēja aizbraukt uz Rīgu, lai apmeklētu konkursa SkillsLatvia 2019 pirmo dienu.

SkillsLatvia 2019 ir gada vērienīgākais notikums profesionālajā izglītībā Latvijā – nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss, kuru organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Šogad 19 prasmju konkursos savas iemaņas pārbaudīja un par medaļām sacentās 129 konkursanti no 34 profesionālās izglītības iestādēm.

Izstāžu centrā Ķīpsalā konkursanti no visas Latvijas demonstrēja savu meistarību, zināšanas un profesionalitāti tērpu dizainā, datortīklu administrēšanā, friziera darbos, grafikas dizainā, restorānu servisā, ēdienu gatavošanā, mobilajā robotikā, flīzēšanā un citās prasmēs. Jauno profesionāļu sniegumu 19 prasmju konkursos vērtēja ekspertu komisijas, kuras veido nozares speciālisti un darba devēji.

Paralēli meistarības konkursam  skolēniem bija iespēja apmeklēt Karjeras kafejnīcas interaktīvās spēles un pārbaudījumus, kā arī Profesiju parādes demonstrējumus. Vienlaikus apmeklētāji varēja iegūt informāciju par profesionālās izglītības iespējām Latvijā, kā arī profesionālajām prasmēm, ko sagaida potenciālie darba devēji.

Sagatavoja:

pedagogs karjeras konsultants

Ludmila Kondrašova-Lutinska

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola