Tiešsaistes nodarbība “Pieskāriens tēlniecībai”

J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas 8.a un 8.b klašu skolēniem 2022. gada 25. februārī iniciatīvas ”Latvijas skolas soma”ietvaros notika tiešsaistesnodarbība “Pieskāriens tēlniecībai”, ko piedāvāja Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs.

Tiešsaistes nodarbības ietvaros skolēni guva priekšstatu par tēlniecības veidu – medaļu mākslu kā patstāvīgu mākslas vērtību, iepazinās ar Latvijas medaļu mākslas vēsturi, vēroja māla medaļas izgatavošanas procesu, iepazina medaļu un monētu veidus Preiļu muzeja krājuma materiālos, izzināja medaļu stāstus – mākslinieku J. Pīgožņa un J. Strupuļa medaļas un tajās ietverto vēstījumu. Skolēni uzzināja par medaļām, kolekcijas monētām un to tapšanas procesu, apguva jēdzienus: plakete, averss, reverss, medaļas vai monētas modelis.

Nodarbības otrajā daļā skolēni tiks mudināti izjust tēlnieka – medaļmākslinieka darbu un patstāvīgi veidot medaļas vai monētas plastisko modeli. 

Paldies Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja muzejpedagoģei Silvijai Ivanovskai par izzinošo, interesanto, aizraujošo tiešsaistes nodarbību “Pieskāriens tēlniecībai”.
Paldies J. Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas vizuālās mākslas skolotājai Natālijai Mihailovai un 8 a., 8.b klašu skolēniem par sadarbību.

Informāciju sagatavoja

Skolotāja Jeļena Giņko

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola