Ar košu gleznošanas darbnīcu pirmsskolā sākās eTwinning projekts “PAR KO KLUSĒ KOKI”

eTwinning projekts „APIE KĄ TYLI MEDŽIAI / PROJECT „THE SILENCE OF TREES“ jeb “Par ko klusē koki” tiek īstenots 2021.gadā no marta līdz oktobrim. Projekta partneri ir 20 Eiropas valstu dalībnieki. J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā tā ir pirmsskolas grupiņa “Mārīte”, pirmsskolas skolotāja Samanta Girvica un direktores vietniece pirmsskolas jautājumos Vera Matvejeva.

Šis projekts ir paredzēts bērniem vecumā no 3 – 9 gadiem. Ikdienā mūs ieskauj koki. Bet bērni tiem gandrīz nepievērš uzmanību. Viņi nepieņem kokus kā dzīvus organismus, jo viņi nevar runāt, nevar kustēties tāpat kā cilvēki vai dzīvnieki. Bet galu galā koki ir dzīves un spēka simboli. Koki aug un mirst, dodot mums laimi un aizsargā mūsu veselību. Tomēr bērni bieži, pārāk nedomājot, lauž zarus, plēš mizu un lapas. Neskatoties uz to, kokos dzīvo putni, vaboles, un pat kritušajā kokā ir dzīvība, kas jāaizsargā. Tāpēc ir ļoti svarīgi dot bērniem zināšanas, kāpēc koki klusē un kas slēpjas aiz šī klusuma. Kāda ir viņu loma dabā un kāda ir to nozīme cilvēkiem.

Projekta laikā bērni iemācīsies atbildīgi rīkoties dabā, aizsargāt kokus un krūmus; radīs dažādus mākslinieciskus darbus; iegūs zināšanas par kokiem, to struktūru, sugām, to nozīmi cilvēkiem un dabai, veiks eksperimentus.

Projekta pirmā aktivitāte notika 3.martā. Tā bija gleznošanas darbnīca, kuru vadīja profesionālā gleznotāja Aļona Savicka. Darbnīca notika, izmantojot platformu Skype. Nodarbības laikā bērni iemācījās samaisīt krāsas, lai iegūtu jaunus toņus, sadalīt lapu četrās vienādās daļās, zīmēt kokus dažādos gadalaikos, izmantojot krāsas, otiņas un vates kociņus. Bērniem ļoti patika šī darbnīca, un pirmsskolas skolotāja guva jaunu pieredzi un metodes, kuras pielietos savā darbā arī turpmāk.

 

Informāciju apkopoja:

skolas bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola