“Inciatīva “Skolas soma””

Mūsu skolēni iniciatīvas „Skolas soma” atklāšanas ceremonijā

 

2018.gada 6.septembrī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas 15 izglītojamie – pa trīs skolēniem no 5. līdz 9.klasei, kā arī divi pedagogi, apmeklēja neaizmirstami skaistu un nozīmīgu pasākumu – iniciatīvas „Latvijas skolas soma” atklāšanai veltītu koncertu.

Ceremoniju atklāja ministru prezidents, iniciatīvas “Latvijas skolas soma” patrons, Māris Kučinskis, uzrunājot sešus tūkstošus dalībnieku. Pēc M.Kučinska kunga uzrunas, klātesošos sveica Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde un izglītības ministrs Kārlis Šadurskis.

Atklāšanas koncertā uzstājās Latvijas kultūras izcilākie pārstāvji – Raimonds Pauls, vijolnieks Daniils Bulajevs, The Ludvig, Laima Jansone, grupa “Dagamba”, Matīss Čudars, Edavārdi, dejotāja un horeogrāfe Liene Grava, Justs Sirmais, Daumants Kalniņš, grupa “Auļi”, soprāns Marlēna Keine, DJ Monsta un DJ Rudelies, simfoniskais orķestris “DD” diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, dejotāji, velotriālisti ”Karters” un citi mākslinieki.

Iniciatīva „Latvijas skolas soma” uzsāk darbību šajā  mācību gadā. Tā paredz iespēju katram skolēnam mācību satura un procesa ietvaros klātienē pieredzēt Latviju – apmeklēt izrādes, koncertus un izstādes, tikties ar iedvesmojošiem cilvēkiem un piedalīties nozīmīgu notikumu līdzveidošanā.

„Latvijas skolas somas” aktivitātēs J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas skolēni varēs iepazīt Latvijas valstiskuma attīstības liecības, profesionālās mākslas un kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, Latvijas dabu, kultūrainavas, zinātnes sasniegumus un inovācijas.

Neapšaubāmi, „Latvijas skolas soma” ir lielākā valsts simtgades dāvana Latvijas skolēniem, kas palīdzēs mācību procesu padarītu mūsdienīgu, spēcinātu valstiskās piederības apziņu un mazinātu sociālo nevienlīdzību.

 

Sagatavoja: Iniciatīvas „Latvijas skolas soma” koordinatore J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā

Ludmila Kondrašova-Lutinska

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola