80 dienās apkārt zemeslodei

       Ja kāds vēlas 80 dienās apbraukt apkārt zemeslodei, tad izdarīt to palīdzēs Valmieras drāmas teātris kopā ar Ž. Verna tāda paša nosaukuma romāna varoņiem.  

            Šajā ceļojumā 11.maijā projekta Nr.8.3.2.2/16/1/001 “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” ietvaros devās J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas 5. un 6.klases skolēnu grupa. Skolēni noskatījās dinamisku un aizraujošu izrādi par angļu džentlmeņa Fileasa Foga un viņa draugu piedzīvojumiem. Bija iespējams vērot un sajūsmināties par  aktieru spēju vienas izrādes laikā iemiesoties piecos  dažādos varoņos, par asprātīgo scenogrāfiju un kustību plastiskumu. Tajā pašā laikā bērni atkārtoja pasaules ģeogrāfijas faktus un saņēma atbildi uz jautājumu – kā Fileass Fogs ieekonomēja vienu dienu savā ceļojumā. Ne  velti šī izrāde 2016./2017.gadā tika nominēta Latvijas teātru gada balvai četrās kategorijās: “Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem”, “Gada scenogrāfs”, “Gada video mākslinieks”, “Gada kustību mākslinieks.” Galvenās lomas atveidotājs Mārtiņš Liepa savulaik darbu pie šīs izrādes novērtēja kā ļoti atbildīgu un grūtu, jo bērnu auditorija ir vispatiesākā – ja nav interesanti, tad skatītāju zonā sākas sarunas.

Skolēni projekta ietvaros paši mēģina apgūt vienkāršākos skatuves mākslas elementus.  Izrāde viņiem bija laba iespēja tuvplānā noskatīties aktieru darbu, vērot mīmiku, kustības un saprast, ka šķietamais vieglums ir panākts ilgā un pacietīgā darbā. 

 Informāciju sagatavoja

Iveta Vasitova,

direktora vietniece audzināšanas jomā

Foto

Tatjana Bondere,

sporta skolotāja

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola