Patriotisks rīts maija sākumā

Šī gada 3.maija rīts sākās ar skolas darbinieku un skolēnu pavasara fotoizstādes atklāšanu.

Pirmssvētku rītā skolēni (Oļegs Ivanovs 7.a, Aļona Andrejeva 7.a, Margarita Maļina 6.a, Ņikita Ivanovs 8.b) uzstājās ar aicinājumu apskatīt, cik krāšņa ir mūsu apkārtne, mūsu dzimtene. Savā priekšnesumā skolēni lasīja dzejoļus par Latviju, Daugavpili, mūsu apkārtni. Darbu autori savukārt bija ieraudzījuši šo skaistumu, nofotografēja un parādīja to mums.

Nekur tālu nav jāiet, lai rastu iedvesmu. Lielākoties autori fotogrāfijās iemūžināja brīnišķīgos pirmos pavasara ziedus savos un pilsētas dārzos. Pēc ziemas mostas daba, mostas Latvija. Kas vēl mostas dārzos?

Pasākuma turpinājumā visi klātesošie sastājās aplī un izkustējās rīta rosmē, spēlējot un dziedot “Kas dārzā?” rotaļu. Aplis – latvju saules zīme, auglības, mūžīgās kustības un dzīvības simbols. Izveidotajā aplī kopā sanāca skolotāji, skolēni, administrācija, skolas darbinieki un skolas viesi. Visi vienādi un vienoti Latvijas nākotnei.

Rītu turpināja Baltā galdauta svētki.

Šajos svētkos piedalījās arī Jānis Rasnačš – Nevardarbīgās pretošanās kustības dalībnieks (1975 – 1985) Daugavpilī un tās apkārtnē, piedalījies vairākās karoga akcijās Daugavpilī, tostarp bija uzvilcis karogu virs mūsu skolas.

Runājot par patriotismu, sporta skolotāja Tatjana Bondere pastāstīja par savas dzimtenes iepazīšanu caur sporta pasākumiem. Viņa piedalās skriešanas seriālā “Skrien Latvija!”. Šī seriāla viens no mērķiem ir ļaut dalībniekiem izbaudīt skriešanas burvību 8 dažādās Latvijas pilsētās un dažādos gadalaikos.

Informāciju sagatavoja bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola