Intervija ar profesionāli

27.aprīlī profesionālās izglītības kompetences centrā Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola” notika karjeras izglītības pasākums „Intervija ar profesionāli!”, kuru apmeklēja mūsu skolas 10.a klases skolēni. Šoreiz interesentus iepazīstināja ar arhitektūras un interjera dizaina aktualitātēm. Jauniešiem bija piedāvāta iespēja ne tikai klausīties lektora stāstījumu, kā arī aktīvi iesaistīties viņa intervēšanā.

Skolēni intervēja diplomētu arhitektu Martiņu Ošānu, kas ir biroja „MARK arhitekti” vadošais speciālists, valdes loceklis,  Latvijas Arhitektu savienības padomes loceklis. Skolēniem tika izstāstīts jaunā arhitekta dzīves stāsts, nodemonstrēti biroja „MARK arhitekti”  produkti, ka arī sniegtas atbildes uz dažādiem jautājumiem – kur labāk studēt arhitektūru, kādas ir radniecīgas profesijas,  kādi ir mūsdienu arhitektu izaicinājumi, cik svarīga ir piedalīšanās konkursos u.c.

Aktīvākie intervētāji saņēma dāvanas no „Saules skolas”, visi pārējie – jaunas zināšanas par arhitekta profesiju un ikdienas darbu.

Sagatavoja: Ludmila Kondrašova-Lutinska, pedagogs karjeras konsultants

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola