RADOŠIE DARBI VIZUĀLAJĀ MĀKSLĀ “Impresionisms”

        Izstāde “IMPRESIONISMS”

        Kaut gan mēs visi tagad atrodamies attālinātajā mācību procesā, bet tas netraucēja 9.klašu skolēniem izveidot brīnumskaistus darbus. Skolēni iespaidojās no zoom nodarbības, kurā tika stāstīts par impressionisma mākslu un 19.gs. māksliniekiem, kas Francijā radīja apburoši skaistu mākslas virzienu – impresionismu. Darbi tiek veidoti triepientehnikā, kas rada neparastu, plūstošu un ļoti maigu krāsu pārēju. Šim mākslas virzienam bija raksturīga gaisma un gaismas atspīdumi priekšmetos, tāpēc daudz tika izmantota tīri baltā krāsa. Skolēniem bija atļauts veidot triepienus, ne tikai ar otu, bet arī ar pirkstiem, lai labāk izjustu krāsu un radītu kontaktu ar savu mākslas darbu.

        Var redzēt, ka skolēniem patika šis uzdevums, un skolēni strādāja no visas sirds. Skolēni iesūtīja darbiņus e-klasē. Daži skolēni izraisīja izbrīnu ar savu darbu kvalitāti, piemēram, 9.klases skolēna Kima Staltmaņ darbs “Lauva”, Andra Gaideļa darbs “Pienenes gaisā”, Iljas Terentjeva darbs “Kuģis jūrā”. Prieks, ka savus talantus parāda tieši zēni. Arī meiteņu radīja neparastus darbus, piemēram, 9.klases skolnieces Darjas Černovas darbs “Ziema”, Anastasijas Andrejevas darbs “Zaļumu lokos” u.c.

        Liels prieks popularizēt skolēnu darbus skolas mājas lapā, lai arī viņi paši redz savus darbus un lepojas par padarīto. Labākos, spilgtākos un interesantākos darbus var apskatīt galerijā.

Informāciju sagatavoja:

vizuālās mākslas skolotāja

Natālija Mihailova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola