Starptautiskās bērnu grāmatu dienas konkurss

2.aprīlī, dāņu pasaku autora H. K. Andersena dzimšanas dienā, tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Šo tradīciju izveidojusi Starptautiskā Bērnu un jaunatnes literatūras padome (International Board on Books for Young People, www.ibby.org) un Latvijas IBBY nodaļa.

Šogad šīs dienas sauklis ir „Alkas pēc vārdiem”. Aicinām  J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas sākumskolas (1.-4.klase) skolēnus piedalīties zīmējumu konkursā „Alkas pēc vārdiem”. Kopā ar vecākiem, brāļiem un māsām, varbūt pat mājdzīvniekiem, izlasīt kādu bērnu grāmatu vai stāstu, pēc tam uzzīmēt ilustrāciju. Galvenais, kam veltīt uzmanību – bērns skaļi lasa klausītājiem, visi kopā pārrunā izlasīto un tad lasītājs veido zīmējumu. Šajā pasākumā ir svarīgi runāt vienam ar otru, sadzirdēt vienam otru un jauki pavadīt laiku.

Bērna zīmējumi var būt jebkādā tehnikā. Tie jānofotografē un jānosūta skolas bibliotekārei līdz 16.aprīlim uz e-pastu: [email protected] vai e-klasē skolotājai Tatjanai Jevstafjevai-Aksjutai. Vēstulē jānorāda

 1)pasakas (stāsta) nosaukums un autors,

 2)zīmējuma autors un klase.

Labākie darbi tiks publicēti virtuālajā izstādē skolas mājas lapā. Pirmo piecu vietu ieguvējus gaidīs pārsteiguma balvas ārkārtas situācijas valstī beigās, kā arī visi dalībnieki saņems pateicības.

Zīmējumu konkursa “ALKAS PĒC VĀRDIEM” nolikums

Informāciju sagatavoja

skolas bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

 

Vēstījumu un plakātu sagatavoja Slovēnijas IBBY nodaļa. Teksta autors ir Pēteris Svetina (Peter Svetina) un ilustrators – Damijans Stepančičs (Damijan Stepančič).

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola