eTwinning projekts

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola un Itālijas skola ITCG “Enrico Fermi”, Tivoli, piedalās eTwinning projektā “Monuments to Animals in my Town”. Projekta dibinātājas un vadītājas ir bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta un angļu valodas skolotāja no Itālijas Grazia Del Tito.

Projekts “Monuments to Animals in my Town” ir reģistrēts 2017.gada novembrī. Projekta laikā skolēni iepazīstina  ar sevi, savu pilsētu un skolu, savāc un apkopo informāciju par pieminekļiem, kuri ir veltīti dzīvniekiem savās pilsētās, fotografē tos, veido spēles un dalās ar informāciju savā starpā. Projekta gala produkts – grāmata par abu pilsētu pieminekļiem. Projekta valoda – angļu.

Pavasara brīvdienās projekta dalībnieki, 6.-8.klases skolēnu grupa un skolotājas T.Jevstafjeva-Aksjuta un Ludmila Kondrašova-Lutinska, devās fotografēt pieminekļus, kuros atveidoti dzīvnieki. Mēs saskaitījām, ka to Daugavpilī ir 12. Skolas bibliotēkā skolēni izveidoja stendu ar skolēnu pieminekļu fotogrāfijām un Daugavpils pilsētas karti, kurā ir atzīmētas šo objektu atrašanās vietas.

Piektdien, 23.martā, notika tiešsaites čats vienotā virtuāli drošā projektu vidē TwinSpace. Skolēniem bija iespēja iepazīties online režīmā, parunāt savā starpā, uzdot interesējošus jautājumus par skolu, mācību dienu, pilsētu, kā arī apmainīties ar kontaktiem turpmākajai komunikācijai. Projekta dalībnieki ar aizrautību izmantoja šo iespēju. Skolēniem radās interese par angļu valodu, jo viņi pārliecinājās, ka to var pielietot reālajā dzīvē, ne tikai mācību stundās.

Tālāk projektā dalībniekiem būs jāpiedalās videokonferencē, jāsagatavo spēles un uzdevumi, gala rezultātā jāizveido grāmata.

Informāciju sagatavoja: bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola