“SHAPE OF YOU”, “ZIEDU VALSIS”, TANGO UN NE TIKAI…

      Katrā no mums mīt liels vai vēl lielāks mūziķis, bet ne katram ir bijusi iespēja izkopt savu muzikalitāti un realizēt sapņus.

      Š.g.22.janvārī mūsu skolas 1.-6.klases audzēkņiem bija iespēja ielūkoties maģiskajā mūzikas pasaulē, apmēklējot aizraujošu  nodarbību “Modernā klasika jaunās skaņās” .

      Inovatīvā jaunrades muzikālā apvienība projektam “Skolas Soma”ir radījusi programmu, kurā  skolēni  tika iepazīstināti ar klasiskajiem stīgu mūzikas instrumentiem caur populāro latviešu un ārzemju mūziku.

      Pirms došanās uz nodarbību skolēni mūzikas stundās tika iepazīstināti ar klasiskās mūzikas ievērojamākiem skaņdarbiem un ar stīgu instrumentu veidiem – ar vijoli, altu, čellu, kontrabasu. Nodarbības laikā skolēniem tika dota arī oriģināla iespēja – katram interesentam iemēģināt klasiskos instrumentus.

      Mūziķi izpildīja pasaulē populārus hitus, klasiskās mūzikas skaņdarbus, kā arī mūziku no kinofilmām.

      Klausīšanās, skatīšanās, mūzikas instrumentu spēlēšana izraisīja daudz pozitīvu emociju ne tikai skolēniem, bet arī pieaugušajiem.

      Liels paldies iniciatīvai “Latvijas skolas soma” un projektam “SHAPE OF MUSIC” par nodarbības laikā gūtajām pozitīvajām emocijām.

Materiālu sagatavoja:

Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” koordinatore

Tatjana Jakimoviča.

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola