Skaļās lasīšanas sacensības 2020 pirmā kārta

Piektdien, 17.janvārī, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā jau trešo reizi norisinājās Skaļās lasīšanas sacensība. Tā ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra iniciatīva 5. – 6. klašu audzēkņiem. Lasīšanas sacensības tiek rīkotas, lai veicinātu bērnu interesi par lasīšanu un grāmatām, un tās norisinās 3 kārtās – vietējā skolas (bibliotēkas) līmenī, reģiona pusfinālā un nacionālajā finālā.

Šogad pasākumu skolā rīkoja latviešu valodas un literatūras skolotāja Biruta Podvuiska. Ar jautru dziesmiņu par grāmatām, sacensības tika uzsāktas.

5.– 6.klašu skolēni iepazinās ar šo sacensību vēsturi un norisi Latvijā. Noskatījās sižetu par pagājušā gada otro posmu Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Bērnu bibliotēka “Zīlīte”. Novēlēja veiksmi trim 6.a klases dalībniecēm un uzmanīgi klausījās priekšnesumus.

 6.a klases skolnieces Darina Parfjonova, Anastasija Minkeviča un Jelizaveta Antāne izteiksmīgi lasīja savus izvēlētos fragmentus un iepazīstināja klausītājus ar trim grāmatām: A.Manfelde “Kurš no mums lidos?”, Dž.Lūisa “Sarkanais ibiss”, M.Laukmane “Saturies, Sibilla!”.

Pasākuma nobeigumā katrs klātesošais izteica savu viedokli par katru priekšnesumu, balsojot par vienu, kas patika vairāk. Žūrija izvērtēja dalībnieku uzstāšanos un apkopoja rezultātus.

Reģionālajā finālā 2020.gada februāra vidū mūsu skolu pārstāvēs Jelizaveta Antāne. Novēlam viņai veiksmīgu uzstāšanos!

Liels paldies skolotājai Birutai Podvuiskai par pasākuma organizēšanu!

Informāciju sagatavoja:

bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola