Labie darbi citiem un sev!

2019.gada rudenī 4. a klases skolēnu grupa kopā ar vecākiem un klases audzinātāju ciemojās dzīvnieku patversmē “Otrā māja”. Ir pierasts, ka ciemos ir jāiet ar dāvanām, kuras tika nolemts vākt oktobrī, kad skolā notika labo darbu nedēļa. Facebook mājaslapā (Animal shelter “Second home”) ir saraksts ar lietām, kas ir nepieciešamas patversmei. 1,5 mēneša garumā bērni ziedoja dzīvnieku barību, putraimus suņiem ar smagu alerģiju, dvieļus, palagus u.c.

Brauciens uz patversmi notika pateicoties Arnelijas Kovaļevskas un Jūlijas Ustinovas vecākiem, kā arī Arvja Vaņina māsai. Patversmē bērniem parādīja prezentāciju, kā uzvesties ar dzīvniekiem. Tālāk visi devās ekskursijā – daži pie patversmes ēkā dzīvojošiem kaķiem, daži – pie ārā (nožogotajā teritorijā) dzīvojošiem suņiem. Visi bija ļoti gandarīti par patversmē pavadīto laiku. Daži pat aizdomājās par mājdzīvnieka adoptēšanu. Tas taču ir pats galvenais!

10. decembrī pie 4. klases skolēniem klases stundā viesojās fizioterapeite Jeļena Bujko. Viņa pastāstīja par pareizu stāju, kā pareizi sēdēt un stāvēt, lai nesāpētu mugura, galva. Fizioterapeite arī parādīja vingrinājumus, kuri jāpilda, lai būtu vesels.

Informāciju sagatavoja:

4.a klases audzinātāja

Tatjana Podluznaja

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola