“READ(Y)?” projekts konkursa „Nacionālā eTwinning balva 2019” finālists

Šogad konkursam „Nacionālā eTwinning balva 2019” tika pieteikti 19 projekti, no kuriem konkursa finālam tika izvirzīti 6 labākie. Š.g.12.oktobrī skolēnu un skolotāju komandas savus projektus prezentēja eTwinning konferencē Rīgā:

  • Rīgas Teikas vidusskola projekts “Perfekt zusammen lernen”(projekta iesniedzēja Helēna Briede)
  • Riebiņu vidusskolas projekts “Rokasgrāmata skolotājiem, skolēniem un sliņķiem par siltumu”(projekta iesniedzēja Laila Vibornā), kas īstenots kopā Kr.Valdemāra Ainažu pamatskolu (projekta vadītāja Ineta Lielkalne)
  • Siguldas pilsētas vidusskolas projekts “You can be a hero”(projekta iesniedzēja Ināra Vimba)
  • Priekuļu pirmsskolas izglītības iestādes “Mežmaliņa” projekts “Stories about Minibeasts”(projekta iesniedzēja Kristīna Bernāne)
  • Daugavpils 16. vidusskolas projekts“The music of equations” (projekta iesniedzēja Regīna Urbanoviča)
  • Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas projekts “READ(Y)?”(projekta iesniedzēja Tatjana Jevstafjeva-Aksjuta)

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas komanda pirmā prezentēja savu projektu. Skolēni pastāstīja, ko viņi paguva izdarīt šajā projektā 2018./2019.m.g. Projekta laikā bibliotēka ieguva jaunu lomu, skolēni diskutēja par izlasītajām grāmatām, izveidoja mini vārdnīcu 10 valodās un izmantoja to lasītveicinošo plakātu izstrādei, paši veidoja mini grāmatas un vienu e-grāmatu, kurā ir dalībvalstīs lietoti sakāmvārdi projekta dalībnieku interpretācijā un ilustrācijas.

Konferences otrajā daļā skolotāji klausījās ASV izglītības līderes Nady Persons & Porscha Williams no Concious Roots, kuras stāstīja par skolotāja lomu, identitāti un to, kā veidot iekļaujošu klases vidi. Šajā laikā projektā iesaistītie skolēni viesojās Rīgas Ilūziju muzejā.

Pasākuma beigās tika paziņoti balvu ieguvēji:

Skatītāju balvas ieguvēji – Rīgas Teikas vidusskolas projekts “Perfekt zusammen lernen”

Uzvarētāji nacionālo projektu kategorijā – Riebiņu vidusskolas un Kr.Valdemāra Ainažu pamatskolas projekts “Rokasgrāmata skolotājiem, skolēniem un sliņķiem par siltumu”

Uzvarētāji starptautisko projektu kategorijā – Priekuļu pirmsskolas izglītības iestādes “Mežmaliņa” projekts “Stories about Minibeasts”.

Informāciju sagatavoja

skolas bibliotekāre

T.Jevstafjeva-Aksjuta

Foto: A.Stūraine, eTwinning Latvija

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola