Dzejas dienas 2019

     Šī rudens Dzejas dienas mūsu skolā bija saistītas ne tikai ar dzeju, tajās bija iespējams iepazīt nozīmīga Raiņa laikabiedra arhitekta V.Neimaņa darbības virzienus.

     Dzejas dienas sākās ar japāņu džeza pianistes Keiko Maknamaras  koncertu, kur līdzās mūzikai skanēja japāņu tradicionālā dzeja – haikas.

     5. un 6.klases skolēni viesojās skolas muzejklasē, lai iepazītu Raiņa skolas laiku atmosfēru. Viņi ne tikai pamēģināja rakstīt ar spalvaskātu, lasīt gotiskā šrifta tekstus, bet arī izpētīja Raiņa skolas liecības un 105 gadus vecu diktātu burtnīcu.

     Dzejnieka dzimšanas dienā katra klase bija sagatavojusi  ziedu kompozīciju. Šajā dienā skolā viesojās vācu biedrības “Erfolg” vadītāja O.Jesse. Viņa atklāja vācu biedŗības fotoizstādi, kas veltīta kādreizējā Daugavpils arhitekta V.Neimaņa 170 gadu jubilejai, un pastāstīja par šī cilvēka nozīmīgākajiem projektiem un viņa lomu mākslinieka R.Zariņa dzīvē.

     Par dzeju un dzejošanu, par to, ka “uzrakstot vārdu, neilgojos pēc punkta, ir tik daudz ko teikt,”  pārdomās dalījās žurnāliste un dzejniece E.T.Jonāne. 11. un 12.klases skolēni iepazina viņas trīsrindītes – haikas no grāmatas “Tikšanās uz siržu laipas.”

     Dzejas dienu noslēgumā paši mazākie skolēni iejutās aktieru lomā improvizētā ierakstu studijā, ierunājot dažādu latviešu autoru bērniem veltītus  dzejoļus.

 

Informāciju sagatavoja:

I.Vasitova

direktores vietniece izglītības jautājumos

Foto: T. Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola