Ekskursija pa Daugavpili ar tramvaju

Katram cilvēkam ir sava dzimtā vietā. Mums tā ir Daugavpils. Tā ir pilsēta, kura šogad svin 744. dzimšanas dienu. Dažreiz liekas, ka mēs visu zinām par savu pilsētu, tomēr tā nav, tāpēc J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas 8.a klase devās ekskursijā pa savu dzimto pilsētu ar speciālu tramvaju.

Pirms ekskursijas klases audzināšanas stundā viktorīnas veidā tika atkārtota informācija par pilsētu, tās ievērojamākajām vietām, celtnēm, ēkām, slavenākajiem cilvēkiem.

Ekskursijas tramvajs bija mājīgs – mīksti sēdekļi, ērti galdiņi, pie logiem  – aizkari. Ekskursijas laikā skolēni vairāk uzzināja par tramvaju uzņēmuma vēsturi, par pirmajiem tramvajiem. Ar interesi skolēni klausījās informāciju par pilsētas ielu nosaukumu maiņu, piemēram, Красноармейская  tagad 18.Novembra iela.

Izrādās, ka būvējot pilsētu, tiek ievērota speciāla kārtība. Mājas tika celtas vienotā stilā un secībā. Protams, ekskursijas laikā skolēni guva apstiprinājumu savām zināšanām par Daugavpili, jo gids minēja konkrētus faktus.

Pēc ekskursijas klases audzināšanas stundā visi piedalījās diskusijā par pilsētvidi, tās izmaiņām, dalījās savos  iespaidos par braucienu.

Katjai Aleksejevai bija interesanti uzzināt par to, kā būvēja tramvaju ceļu. Samanta Timermane uzzināja cik sver tramvajs. Ēriks Dimitrijevs bija izbrīnīts, uzzinot, ka pilsētas ielu nosaukumi agrāk bija citādāki nekā tagad.

Informāciju sagatavoja:

8.a klases audzinātāja

Alla Snetkova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola