Karjeras ceļā ar „Tehnobusu”

Š.g 23.aprīlī un 9.maijā mūsu skolas 10.a, 11.a un 12.a klases skolēni tika iesaistīti interaktīvajās nodarbībās „Tehniskās zinātnes atraktīvajā veidā!”, kas tika organizētas pateicoties ESF projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”  finansējumam.

Nodarbības, kurās jaunieši tika iepazīstināti ar karjeras iespējām mašīnbūves un metālapstrādes nozarēs, notika nevis skolas telpās, bet Tehnobusā. Skolēni guva informāciju par tādām profesijām, kā mehatroniķis, mašīnbūves speciālists, metālapstrādātājs, metinātājs un citas. Izrādījās, ka pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, visās šīs profesijās var strādāt kā vīrieši, tā arī sievietes. Piemērām, iespēju pielaikot  metinātāja profesiju  izmantoja kā mūsu puiši, tā arī meitenes.

Skolēniem tika piedāvāts ne tikai noklausīties stāstījumu par tehniskajām profesijām, izglītības un darba iespējām, tā arī apskatīt daudzus piedāvātos Tehnobusa eksponātus, pamēģināt ar tiem darboties, uzdot visus interesējošus jautājumus.

Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants L.Kondrašova-Lutinska

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola