Kā mēs sargājam Latviju?

Jau vairākus gadus Aizsardzības ministrija  rīko lekciju ciklu vidusskolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?” sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotiem spēkiem, Jaunsardzes un informācijas centru un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu.

Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un tās aktualitātēm, Latvijas dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem.

Mūsu skolā šāda lekcija notika š.g.2.maijā. Vidusskolēni  uzzināja vairāk par Latvijas aizsardzības spējām, drošību informatīvajā telpā un sabiedroto spēku klātbūtni Latvijā. Dialoga formā ministrijas pārstāvji runāja par to, ka tieši vietējo apstākļu pārzinātāji, kuri ir apmācīti orientēties apvidū un sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, vislabāk spēj palīdzēt ārkārtas situācijās nonākušiem cilvēkiem. Izpētot kartēs un diagrammās atspoguļoto informāciju, jauniešiem bija iespēja kritiski izvērtēt dažādos masu medijos pausto informāciju par militāro spēku samēriem Eiropā. Tie, kuri savas dzīves gaitas domā saistīt ar aizsardzības jomu, ieguva informāciju par to, kā iestāties Zemessardzē un pievienoties profesionālajam dienestam.

Informāciju sagatavoja:                                                                                    

Iveta Vasitova                                                                                                                

direktora vietniece izglītības jomā

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola