Radošā nedēļa

Uzreiz pēc Lieldienām, š.g. 23. – 26.aprīlī, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā norisinājās Radošā nedēļa. Šīs nedēļas laikā skolēniem bija iespēja izpaust savu radošumu dažādos veidos.

Otrdien, 23.aprīlī, vizuālās mākslas skolotāja A.Stūraine novadīja darbnīcu 5.-8.klašu skolēnu komandām, kurā viņi veidoja “Pavasara portretu”, izmantojot ne tikai krāsas, bet arī dažādus citus materiālus: diegus, spalvas, lentītes, salvetes un daudz ko citu. Darbnīcas rezultātā tapa pieci Pavasara portreti, kurus var aplūkot skolas 3.stāva foajē.

Trešdien, 24.aprīlī, 4.-5.klasēm bija iespēja piedalīties četrās radošās darbnīcās un izveidot sev dažādas pavasarīgas lietiņas. Skolēni sapulcējās aktu zālē, kur viņus uzmudrināja darbam 3.klases ansamblis ar jautro dziesmu (skolotāja A.Snetkova). Tad skolēni tika sadalīti četras grupās, un visi devās uz darbnīcām.

Mūzikas klasē skolēni iepazinās ar dažādiem instrumentiem, izmēģināja to skaņu un sakomponēja muzikālo pavadījumu dažādām gleznām ar pavasara skatiem. Darbnīcu vadīja mūzikas skolotājas A.Snetkova un O.Čapule-Ivaņeca. Mājturības un tehnoloģiju skolotāja T.Jakimoviča iemācīja skolēnus taisīt putniņus no kartona un diegiem. Vizuālās mākslas skolotāja A.Stūraine parādīja, kā no papīra veidot dažādus dzīvniekus roku teātrim. Bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta pastāstīja par pavasara karnevāla tradīcijām Eiropā un aicināja skolēnus izveidot pašiem košas papīra maskas.

Ceturtdien, 25.aprīlī, skolas aktu zālē 1. – 6..klases skolēniem notika deju fleš-mobs, kuru novadīja deju pulciņa skolotājs J.Orbidāns.

Visas Radošās nedēļas dienas bija sadalītas dažādās pavasarīgajās krāsās, kuru apģērbu vai aksesuārus aicināja izvēlēties noteiktajās dienās: dzeltena, zaļa, ceriņkrāsa, zila.

Skolas bibliotēkā ir izveidota skolēnu radošo darbu izstāde. Pateicībā par piedalīšanos izstādē skolēnus sagaidīja pārsteigums: sejas apgleznošana.

Skolas 2.stāva foajē ir izveidota neparasta fotoizstāde „BOOKFACE”. Tā izveidošanai skolēni izmantoja grāmatas neierastā veidā.

Skolotāju istabā pedagogus gaidīja pārsteigums: iedvesmojošas krāsojamās grāmatas, kuru galvenais uzdevums – palīdzēt skolotājam atbrīvoties no stresa.

Paldies visiem, kuri piedalījās Radošajā nedēļā un palīdzēja to īstenot!

Informāciju sagatavoja:

bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola