“Likteņdārzs”

Likteņdārzs – kopīgā dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā. Tā ir vieta, kur satiekas pagātne, tagadne un nākotne. Gan cilvēka, gan valsts. ​Satiekas, lai dotu mierinājumu pagātnei, spēku šodienai un iedvesmotu piepildīt savus sapņus nāk.

Valsts projekta „Latvijas skolas soma” ietvaros š.g. 23.aprīlī 9.a un 9.b klases skolēni devās uz Likteņdārzu. Likteņdārzs atrodas netālu no Kokneses pilsdrupām un Kokneses luterāņu baznīcas uz Daugavas salas. Likteņdārza projekts tiek īstenots pēc ainavu arhitekta Šunmjō Masuno ieceres. Pēc autora idejas dārzs tiek radīts kā koru svītas metafora, kas sastāv no prelūdijas un sešām daļām. Likteņdārza simboli ir ūdens, akmens, koks, un objekti kopumā simbolizē bezgalību.

Skolēniem bija piedāvāta tematiskā ekskursija “5 akmens stāsti”. Šajā saulainajā pavasara dienā skolēniem bija iespēja iepazīties ar galveno Likteņdārza objektu – amfiteātri, kur pagātne un nākotne iet blakus, pastaigāt pa Likteņdārza aleju, ieraudzīt brīnišķīgu Daugavas ainavu skatu terasē. Skolēniem bija interesanti uzklausīt leģendu par mīlestības simbolu – sirdsakmeni un par Ozolu godasardzi, iepazīties  ar Likteņdārza vēsturi, nākotni, floru un faunu.

Pēc brauciena skolēni dalījās ar saviem iespaidiem:

 

  1. Kas tevi visvairāk pārsteidza šajā parkā?

Visvairāk man patika skatu terase un ceļiņš ar vārdiem. Parkam ir ļoti interesanta ideja.

Daniela, 9.A

  1. Vai tu gribētu apmeklēt šo parku vēl vienu reizi, piemēram, pēc 10 gadiem?

Jā, es gribētu vēlreiz aizbraukt uz šo parku pēc 10 gadiem, kad dārzs būs pilnībā gatavs un parādīsies daudz jaunu skaistu vietu.

Oļegs, 9.А

  1. Vai tu ieteiktu apmeklēt šo parku saviem draugiem, radiniekiem, paziņām?

Es ieteiktu apmeklēt šo parku. Tas nav ļoti tālu, un tur ir pavisam cita atmosfēra. Interesanti stāsti. Var atslābināties, sajust brīvību, pastaigāties, apskatīt interesantas vietas.

Jūlija, 9.B

  1. Vai tev parādījās vēlme personīgi piedalīties šī parka tapšanā?

Jā, man parādījās tāda vēlme, piemēram, iestādīt ozolu vai ielikt akmeni ar vārdu, jo es gribētu pievienot kaut ko tieši no sevis parka veidošanā un tādējādi ieiet vēsturē.

Ņikita, 9.B

 

 Informāciju sagatavoja skolotāji:

 T.Bondere, O.Gazetdinova, N.Minejeva

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola