Tikšanās ar spoku Latvijas Leļļu teātrī

Valsts izglītības satura centra projekta “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” (projekta Nr.8.3.2.2/16/I/001) ietvaros š.g. 23.martā uz tikšanos ar Kentervilas spoku devās mūsu skolas 5. – 6.klases skolēnu grupa, kuriem tā bija pirmā iepazīšanās ar šāda veida teātra izrādi.

Latvijas Leļļu teātra izrādē “Kentervilas spoks” var satikties ne tikai ar īstu spoku, bet arī skatīties ēnu teātri, vērot aktieru grimu un tērpus.                        

      Lorda Saimona de Kentervila spoks dzīvo senā angļu pilī. Naktīs viņam patīk pastaigāties pa pils tumšajiem gaiteņiem un dažādos veidos baidīt cilvēkus. Bet tad pili iegādājas  amerikāņu vēstnieka ģimene, kas netic spokiem un nemaz nedomā no tiem baidīties. Nabaga trīssimt gadu vecajam spokam piedāvā apgriezt nagus, ieeļļot čīkstošos kaulus, viņam met ar spilvenu … Patiesība par spoka likteni gan ir rūgta un nopietna. Tāpēc tikai tad, kad spoks ir nožēlojis izdarīto ļaunumu, viņa gars rod mieru. To viņam palīdz izdarīt amerikāņu vēstnieka meita Virdžīnija.

      

Informāciju sagatavoja:

direktores vietniece izglītības jomā

Iveta Vasitova

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola