Konkurss “Es SKATOS izrādi”

Skolēnu radošais konkurss „Es SKATOS izrādi”

 

20.martā Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils Universitātes Humanitārā fakultāte sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā  rīkoja 8. – 12.klašu skolēnu  skatuves mākslas konkursu „Es  SKATOS  teātri”. Tas bija veltīts Solomona Mihoelsa dienu svinībām, kas tradicionāli tiek atzīmētas martā.

Solomons Mihoelss bija slavens aktieris, režisors un pedagogs. Lai arī  S.Mihoelsa lugas tika spēlētas jidišā, tās kļuva populāras arī to skatītāju vidū, kuri šo valodu nezināja. Laba teātra izrāde ir kaut kas vairāk nekā tikai valoda, tā ir arī mīmika, žesti, ķermeņa plastika, emocijas. Tāpēc šoreiz skolēniem vajadzēja saprast un izvērtēt izrādi franču valodā, kā arī uzrakstīt eseju par to, kas ir svarīgākais teātrī. Savas radošās prasmes skolēni demonstrēja, dažu minūšu laikā izdomājot un bez vārdiem parādot, kas ir teātris.

Mūsu skolas komanda – Jana Fedotova, Darina Glušenkova, Sandra Ivanova, Anželika Morozova, Reana Umbrasa (visas 10.klase) – ieguva I vietu šajā konkursā. Apsveicam meitenes!

 

Informāciju sagatavoja:

Iveta Vasitova

direktora vietniece izglītības jomā

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola