21.marts – Pasaules dzejas diena

21.martā tiek atzīmēta Pasaules dzejas diena. Tās mērķis ir pievērst plašāku sabiedrības uzmanību dzejai, kas varētu atrisināt mūsdienu cilvēka garīgās pasaules skaudrās un akūtās vajadzības. Šī diena, kā uzskata UNESCO, masu informācijas līdzekļos veicina dzejas kā patiesi mūsdienīgas cilvēkam atvērtas mākslas pozitīvā tēla veidošanu.

eTwinning projekta  READ(Y)? ietvaros 21.martā mūsu skolā notika tiešsaistes pasākums veltīts Pasaules dzejas dienai. Dalībnieki no Grieķijas, Polijas, Horvātijas, Rumānijas, Latvijas un Ukrainas lasīja dzejoļus par grāmatām un lasīšanu dalībnieku valodās. Lai pareizi iemācītos izrunāt svešvalodu vārdus, skolēni iepriekš uzņēma videopamācības citiem dalībniekiem un ievietoja tos projekta platformā. Īsās videofilmās skolēni lasa savu valstu dzejoļus dzimtajās valodās.

Pasākuma otrajā daļā projekta dalībnieki prezentēja kopīgo darbu – digitālo grāmatu. Šajā grāmatā katra dalībnieku komanda ievietoja savas valsts sakāmvārdus vai citātus par grāmatām un lasīšanu, tulkoja tos angļu valodā, uzrakstīja savu interpretāciju citu dalībnieku sakāmvārdiem un veidoja tiem ilustrācijas.

Skolas bibliotēkā var apskatīt stendu ar visu projekta dalībnieku dzejoļiem par tēmu: grāmatas un lasīšana.

Informāciju sagatavoja

skolas bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola