Krāsojamo lapu aizraujošā pasaule

Ir zināms, ka krāsojamās lapas ir laba izklaide un arī lielisks līdzeklis, lai bērniem attīstītu vairākās svarīgas iemaņas – acu un roku kustību koordināciju, krāsu uztveri un attēla izprašanu. Krāsošana  palīdz bērniem veidot rokrakstu, nostiprinot pirkstu un roku muskuļus, attīsta rūpību, pacietību un precizitāti. Ar krāsām bērns pauž savas emocijas, kas var veicināt emocionālo attīstību. Ņemot vērā iepriekš minēto, skolas logopēde Tatjana Podlužnaja piedāvāja šādu ideju: veidot zīmējumu izstādi, izmantojot krāsojamas lapas.  

Krāsojamo lapu pamatā ir mākslinieces Karlas Žerares daiļrade. Amerikāņu mākslinieces Karlas Žerares gleznas ir ļoti spilgtas, jautras un patīkamas acīm, jo tās iemieso optimismu un pozitīvismu. Katrs no viņas darbiem ir atsevišķa pasaka ar daudziem elementiem. Viņa ar bērnu spontanitāti un sirsnību attēlo pilsētu un ciemu ainavas, kā arī viņa pārvērš putnus, kokus, ziedus un citus augus.

Logopēds, psihologs un skolēni ar īpašībām vajadzībām sapulcējās kopā, lai iepazītos ar Karlas Žerares darbiem.  

Bērni piekrita un atbalstīja ideju izveidot izstādi, un sāka strādāt ar krāsojamajām lapām. Ieraugot izglītojamo darbību, viņiem pievienojās klasesbiedri. Rezultātā tika izveidota skolēnu darbu izstāde. Pirmie, kas to apmeklēja, bija 3. klases skolēni, kuri nodarbojas pagarinātās dienas grupā. Skolas psihologs Anastasija Petrovska pastāstīja viņiem par mākslinieci Karlu Žerari un par bērniem, kas izveidoja izstādi. 3.klases skolēni izrādīja interesi gan par izstādi, gan par pašu darbību un pievienojās radošajam procesam kopā ar skolotāju Nataļju Plaksu. Skolotājas apgalvo, ka bērni tik ļoti aizrāvās ar krāsošanas procesu, ka klasē bija klusums un radošs noskaņojums līdz pašam vakaram. Visi darbi ir apskatāmi izstādē.

Pateicība visiem skolēniem, kas piedalījās izstādes veidošanā. Ja arī Jūs vēlaties pievienoties, dodieties pie skolas psihologs uz 312. kabinetu.

Informāciju sagatavoja:

Skolas psihologs

Anastasija Petrovska

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola