Karjeras izaugsme no skolas sola līdz sirmam vecumam

8.februārī mūsu skolas 10.a un 11.a klašu skolēni tika iesaistīti karjeras atbalsta pasākumā „Karjeras izaugsme no skolas sola līdz sirmam vecumam”, ko viņiem pasniedza projekta „Dari Latvijai” biedrības „Alternatīvā Attīstība” vadītāja Inga Bite. Pasākums norisinājās pateicoties ESF projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” finansējumam.

Jaunieši diskutēja par nepieciešamajām cilvēku prasmēm veiksmīgai karjeras attīstībai un panākumu gūšanai, aizpildīja testu „Karjeras enkuri”, kā arī piedalījās citās aktivitātēs. Skolēniem tika piedāvāts paskatīties uz sevi kā uz dārgakmeni, atpazīt savas stiprās puses, noskaidrot savu komunikācijas veidu, motivācijas un temperamenta tipu, kas palīdzēs turpmākās karjeras veidošanā.

Katram dalībniekam bija arī piedāvāts uz kādu laiku savā iztēlē pārcelties uz „Augļu tirgu”, kur, pildot katram savu konkrētu uzdevumu, tika sniegta iespēja attīstīt arī pārrunu vešanas prasmes.

Visas pasākuma aktivitātes sekmēja jauniešu un skolotāju saliedēšanos, uzlaboja komunikāciju un vēlmi sadarboties, kā arī pietuvināja skolēnus karjeras ceļa izvēlei.

Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants L. Kondrašova-Lutinska

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola