„MAZIE KĀPĒCĪŠI” IEPAZĪST ZEMESTRĪCES

14.decembrī ESF projekta „Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” ietvaros mūsu skolas nodarbību cikla „Mazie kāpēcīši” dalībnieki  piedalījās interaktīvajā nodarbībā „Zemestrīces”, kas notika zinātkāres centrā „ZINOO Daugavpils”.  Četrpadsmit skolēni, pateicoties projekta finansējumam, bez maksas iesaistījās visās piedāvātajās aktivitātēs, kā arī patstāvīgi nodarbojās  zinātkāres centrā. Skolēniem bija iespēja  izvēlēties  eksponātus un laiku, kāds ir nepieciešams, lai eksponātu izpētītu, pārbaudītu darbībā, izdarītu savus secinājumus.

Nodarbība bija veltīta zemestrīcēm, un „Mazajiem kāpēcīšiem”  bija sniegta teorētiskā informācija par šo dabas parādību, kā arī piedāvāts praktiski darbojoties, uzbūvēt ēku, kura varēs izturēt jebkuru zemestrīci un nesabrukt. Izrādījās, ka uzdevums nemaz nav tik viegls.  Skolēni darbojas nelielās grupās, un tikai vienai grupai izdevās uzcelt tādu māju. Skolēni ar izbrīnu vēroja, kā uz viņu radīto objektu iedarbojas zemestrīces spēki, un kā ēka turas un nesabrūk. Šī nodarbība palīdzēja attīstīt skolēnos ne tikai inženierprasmes, bet arī spēju strādāt komandā, plānot savu un skolasbiedru rīcību, nepadoties grūtību laikā un meklēt nestandartus  risinājumus.

Prieks atzīt, ka „Mazo kāpēcīšu” aktivitātes stimulē skolēnus tuvāk iepazīt apkārtējo pasauli, uzdot jautājumus un meklēt atbildes.

Sagatavoja: Ludmila Kondrašova-Lutinska

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola