Radošo darbu konkurss ”Atveram durvis nākamajai Latvijas simtgadei”

Š.g. novembrī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola piedalījās Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes rīkotajā radošo darbu konkursā  ”Atveram durvis nākamajai Latvijas simtgadei”.

Konkurss tika rīkots ar mērķi attīstīt skolēnu un skolotāju radošās sadarbības prasmes, strādājot komandā. Konkursa noteikums bija pašu izvēlētas vietas skolā noformējums atbilstoši konkursa tēmai.

Mūsu skolas konkursa komanda noformēja 1.stāva foajē. Noformēšanas darbā piedalījās skolotājas Aļona Stūraine, Tatjana Jakimoviča un Tatjana Jevstafjeva-Aksjuta, skolēni – Aļona Andrejeva (8.a ),Oksana Dudorjonoka (7.a), Darja Černova (7.a), Anastasija Saveļjeva (7.a), Natālija Kuzņecova (6.a), Alina Vavilova (6.a).

Noformējuma centrālais objekts ir skaitlis 100, kas ir vienojošais elements  tiem darbiem un darbiņiem, ko ir darījis ikviens skolēns vai skolotājs, sagaidot  Latvijas simtgades svinības. Latvijas valsts  100  gadu  vēstures pamatā ir simtiem tūkstošu cilvēku kopējais darbs, apņēmība un neatlaidība.

Skaitlis 100 veidots no sarkaniem un baltiem maziem neļķu ziediņiem, kurus veidoja simtiem čaklu skolēnu rociņas. Jo tika skolā pasludināta akcija rotājuma elementu veidošanā. Tajā piedalījās gandrīz visu klašu skolēni. Neļķe jau izsenis simbolizē drosmi un varenību. Tieši šos ziedus ir pelnījusi mūsu valsts savā simtgades jubilejā.

Latvijas valsts 100 neatkarības gadi ir pamats Latvijas nākotnei, ko simbolizē salmu puzurs augšā. Puzurs ir sakārtots, harmonisks Visuma simbols. Tas rāda, ka ikkatra mazā pasaulīte veido lielo. Mēs, cilvēki, arī visa cita dzīvā radība, esam saistīti ar tādu kā enerģētiski un dvēseliski sudrabotu pavedienu, kas tiecas atpakaļ uz sākotni, uz debesīm. Puzurs ir veidots no dabas materiāliem, kas nodrošina ilgtspējīgu attīstību, kas pašlaik kļūst par galveno akcentu valsts attīstības koncepcijā.

Adītā šalle apvieno Latvijas pagātni un Latvijas nākotni, jo tās nav nošķiramas. Mūsu siržu un dvēseles siltums šajos jautājumos ir virzītājspēks gaišai turpmākajai attīstībai.

Kompozīciju papildina pītie rotājuma elementi no dzijas līdz puzuriem.

Objekta mērķis ir parādīt, ka Latvijas valsts  pamatā  ir drosmīgu, apņēmīgu cilvēku izlolotā un realizētā ideja par neatkarīgu valsti, daudzu tūkstošu  kopīgais darbs jaunās valsts labklājībai, kas mums šodien  ir stabils pamats jaunām idejām un iespējām, veidojot mūsu kopējo  nākotni.

Šī objekta izveidošanai tika izmantoti dabas materiāli: salmi, dzija, papīrs, kartons, smilgas. Tie var ilgi kalpot un nav kaitīgi videi un cilvēka veselībai.  Daži materiāli tika izmantoti otrreiz,  papīra salvetes tika izmantotas neierastā veidā.

         Par šo darbu mūsu komanda saņēma DPIP Diplomu par izcilu dabas materiālu uzmantošanu pilsētas radošo darbu konkursā.

Liels PALDIES visām simts rokām un rociņām, kuras palīdzēja veidot rotājumus, lai īstenotu un laicīgi pabeigtu šo objektu!

 

Informāciju sagatavoja

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas

bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola