Demokrātijas nedēļas izglītojošie pasākumi

Demokrātijas nedēļas laikā notika vairāki izglītojoši un interesanti pasākumi: spēles, kvests, kolāžu konkurss, bibliotekāra stunda.

Mūsu vidussskolēni veiksmīgi piedalījās skolas un pilsētas kolāžu konkursā “Spilgtākais notikums Latvijas vēsturē 20.gs”. Pirmo vietu izcīnīja Jekaterina Jakimoviča (11.a), trešaso vietu ieguva 10.a klases skolnieces: Aleksandra Grigorjeva, Reana Umbrasa, Jana Fedotova. Paldies vēstures skolotājai Valentīnai Gudovskai par skolēnu sagatavošanu konkursam!

10.– 12.klašu skolēni kļuva par īstiem detektīviem spēlē – kvestā „Kas ir Latvijas mantojums?”. Izmantojot skolas muzeja un bibliotēkas telpas un rekvizītus, izglītojamie meklēja atbildi uz kvesta jautājumu. Spēli-kvestu organizēja skolotāja Emīlija Miļeviča.

Pamatskolas skolēni (5.-9. klases) sociālo zinību stundu laikā izspēlēja intelektuālo spēli „Daudzveidīgā Latvija”. Pēc spēles skolotāja Svetlana Gorjačova atzina, ka skolēniem ļoti patika jautājumi par sportu, ģeogrāfiju, kultūru. Skolēni bija priecīgi, ka tik daudz zina par Latviju dažādās jomās. Kā arī viņi atzina, ka uzzināja vairākus interesantus faktus par savu dzimteni, bija sajūsmā, ka katrs spēles jautājums tika ilustrēts. Visi skolēni aktīvi piedalījās spēlē un izteica vēlēšanos to vēlreiz izspēlēt. 

Vēstures stundu laikā 8. – 9.klašu skolēni ar aizrautību piedalījās viktorīnā „Atklāj Latviju no jauna”, kuru vadīja skolotāja Valentīna Gudovska.

Sākumskolas 4.a klases skolēni šajā nedēļā devās uz skolas bibliotēku, kur uzzināja par to, kā tiek veidoti tautastērpi, iepazina katra Latvijas novada tautastērpu īpatnības un izkrāsoja latviešu tautas tērpus savā interpretācijā.

Informāciju sagatavoja

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas

bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta

Copyright © 2024 J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskola